A Kecskeméti Sportiskola két sprintere is a döntőbe jutott az U18-as Európa Bajnokságon

A Kecskeméti Sportiskola két sprintere is a döntőbe jutott az U18-as Európa Bajnokságon

A Kecskeméti Sportiskola három atlétája is a tagja volt a Jeruzsálemben rendeztt U18-as Európa Bajnokságon szerepelt magyar válogatottnak. Deák Zalán és Faragó Rómeó a 100 méteres síkfutásban döntőbe jutott, Bencsik Adél gerelyhajításban versenyzett.

Deák Zalán
Faragó Rómeó
  • A két sportiskolás sprinter szenzációsan teljesített, mert mindketten a selejtezőkből továbbjutottak a semifinalba, majd Deák Zalán a nyolcas döntőbe is bejutott, ami igazi szenzációnak számít – mondta Juhász István, a Kecskeméti Sportiskola sprintereinek az edzője.
Az U18-as magyar válogatott

Az U18-as atlétikai Európa Bajnokságot július első hetében rendezték meg Jeruzsálemben.

  • Az Európa Bajnokságon mindkét futó egyéni csúcsokat repesztve jutott a döntőbe, Deák Zalán futásai: 10,67-10,62-10,55, amely EB 8. helyet eredményezett, Faragó Rómeó is kitűnően futott: 10,90-10,56 futásai megsüvegelendőek, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az egész versenyt hibás futócipőben teljesítette – hangsúlyozta az edző.

A sprinterek edzője kiemelte, hogy az Európa Bajnokság előtt a Székesfehérváron, négy ország részvételével rendezett atlétikai versenyen nagyon jól szerepeltek tanítványai, mert Deák Zalán megnyerte a versenyt, Faragó Rómeó pedig negyedik lett. Váltóban is jól szerepeltek, mert részvételükkel fölényesen nyert a magyar csapat.

Juhász István szerint a kesis sprinterek nagy jövő előtt állnak, hiszen még csak 16 és 17 évesek, és máris kiemelkedő eredményeket értek el az U18-as korosztályban.

Adamik Zoltán, a KARC-KESI vezetőedzője, a gerelyhajításban indult Bencsik Adél trénere az atlétikai szakosztályban folyó kiemelkedő munka eredményének nevezte, hogy három kesis atléta is a magyar válogatott tagjaként szerepelt az EB-n.

Bencsik Adél

Elmondta, hogy Bencsik Adél az idén hatalmasat lépett előre. Megnyerte a Téli Dobó bajnokságot, majd nyáron a korosztályos magyar bajnokságot is. Remek versenyzéssel nyerte a magyar-cseh-szlovén-szlovák négyes viadalt is. Jó formában utazott ki Jeruzsálembe, de talán elizgulta a selejtezőt, nem tudta megközelíteni legjobbját, így nem jutott tovább a selejtező csoportjából.

-Nem szegte kedvét, keményen készül tovább az idény versenyeire – tette hozzá.

Kiemelt kép: Deák Zalán és Faragó Rómeó edzőjükkel, Juhász Istvánnal

Kategória: Atlétika