94 milliós kormányzati támogatást kapott a Kecskeméti Junior Sport Kft.

94 milliós kormányzati támogatást kapott a Kecskeméti Junior Sport Kft.

A Kormány döntése értelmében, a COVID-19 okozta világjárvány negatív hatásainak enyhítésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága 94 millió forint összegű támogatást nyújt a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. számára. Az erről szóló megállapodást ma írta alá Kecskeméten Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, valamint Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester

Egy hónapja jelentették be, hogy a kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására. A forrásból 94 milliós támogatást kapott a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.

dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének az elnöke

Az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá Kecskeméten az Atlétikai Centrumban. Az ünnepségen Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét sportért felelős alpolgármestere arról beszélt, hogy a megyeszékhelyen tavaly október óta gyakorlatilag nincs tömegsportrendezvény. A járvány elleni védekezésnek komoly költségei vannak, amely jelentős elvonásokat eredményezett a sport területén is.

– Ezért is nagyon nagy öröm számomra, mint a költségvetésért is felelős városvezető számára, hogy segítséget kaptunk az Emberi Erőforrások Minisztériumától. E segítség nélkül sokkal nehezebben tudnánk megoldani azokat a problémákat, feladatokat, amelyeket most át tudunk hidalni – mondta az ünnepségen Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

A járvány ideje alatt az egészség megőrzése szempontjából is fontos szerepe van a kormányzat sporttámogatásainak – hangsúlyozta a rendezvényen Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke.

– A sport semmi mással nem pótolható az egészséges életmód kialakítása szempontjából. Ez az első rendű szempont, ez az első rangú oka annak, hogy most már több mint egy évtizede Magyarország Kormánya a magyar sporttársadalom hosszú idő óta megfogalmazott elképzelését valósággá tette. A sport egy stratégiai ágazat – fogalmazott Deutsch Tamás.

Mint a rendezvényen elhangzott, a kormányzati támogatás három célra fordítható, a helyi igényeknek megfelelően. A központi forrás célja a koronavírus-járvány negatív hatásainak ellensúlyozása, a 10 vidéki nagy sportegyesület támogatása, valamint az olimpiára készülő sportolók felkészülésének segítése.

A 94 milliós állami támogatásról szóló szerződést Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, valamint Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével.

– A 2020-as év az egész világot és a sportot is két vállra fektette, és kihúzta a talajt a lába alól. Nagy köszönet azért, hogy egy segítő jobbal felemelnek bennünket a földről, és elindulhatunk a fejlődés útján – mondta a szerződés aláírása után Ivkovicné Béres Tímea. Hangsúlyozta, hogy ebben a vészterhes időben sem engedték el szakembereik kezét, akik új módszereket, új stratégiákat dolgoztak ki annak érdekében, hogy a sportolás a mostani viszonyok között is folytatódni tudjon.  

Virág Lajos, a Sportegyesületek Országos Szövetségének az ügyvezetője, dr. Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke, Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Fritz Ágnes, a Kecskeméti Sportiskola sportszakmai igazgatója.

Mint elhangzott, a Junior Sport keretein belül 12 szakosztályban 1700 gyermek, fiatal sportol és 120 szakember dolgozik. Céljuk, hogy minél több gyermek sportoljon minőségi körülmények között, hogy az utánpótlás-nevelés szakmai képzése során minél több élsportolót, válogatott sportolót neveljen, illetve a lehetőségekkel élve fejlessze a városi sportinfrastruktúrát.

Ivkovic Stojan, az Akadémai U18-as csapatának az edzője, Fodor Miklós, az asztalitenisz szakosztály vezetője, Adamik Zoltán, az atlétikai szakosztály vezetője és Nagysolymosi Sándor, a cselgánncs szakosztály vezetője

A támogatás felhasználásával a szervet célja a bér és díjkifizetések stabilizálása, a munkahelyek megtartása. A sportágak szakmai felkészítéséből és a sportolók versenyeztetéséből fakadó költségek finanszírozása. Hozzájárul a támogatás a Covid-helyzet miatt átütemezett sportfelszerelések, sport és egyéb eszközök beszerzéséhez, minőségi sportolási lehetőségek biztosításához az utánpótláskorú sportolóik részére. Ezzel támogatva a higiéniai szabályok betartása érdekében saját eszközpark kialakítását, illetve a higiéniai érdekében az eszközök darabszámának növelését.

Kategória: Hírek, aktualitások