8 érem az V. Pünkösdi Astron Utánpótlás Kézilabda Tornáról

Kecel, 2017. június 2-5.

 

A Kecskeméti Sportiskola 17 csapattal 163 kézilabdázóval és 15 edzővel, kísérővel az idén is részt vett a Kecelen és környéken megrendezett kézilabda kupán. A viadal egyre nagyobb tömegeket vonz, az idei tornán hét településen 165 csapat 12 teremben összesen 439 mérkőzést játszottak.

GALÉRIA

Korosztályos csapataink összesen 4 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek.

Korcsoport

Edző

Induló csapatok száma

Helyezés

Különdíjas

FU7

2009

Szabó Adél

7

1.

Hazafi Sámuel

Benke Martin

FU8A

2008

Szabó Adél

12

5.

Szabó Gergely

FU8B

2008

Szabó Adél

12

10.

FU9

2007

Szabó Gabriella

10

3.

FU10

2006

Tarjányi Tamás

17

7.

Héjjas Bence

FU11

2005

Vazul Zsolt

10

3.

FU12

2004

Perényi Krisztián

9

6.

FU13

2003

Csergő József

5

4.

FU14

2002

Csergő József

9

3.

FU16

2000

Zag László

7

1.

Bock Milán

Tóth Balázs

LU7

2009

Kisjuhász Petra

5

1.

LU8A

2008

Kisjuhász Petra

11

2.

LU8B

2008

Kisjuhász Petra

11

10.

LU9A

2007

Keserű Szilvia

8

4.

LU9B

2007

Keserű Szilvia

8

7.

LU11

2005

Szőke Tünde

10

1.

Molnár Dorottya

LU13

2003

Korsós Mikós

10

5.

Pécsi Villő


Edzői értékelések:

Kisjuhász Petra edző (leány U8A, B U7)
Vasárnap utaztunk a minden évben megrendezett több napos keceli Astron Pünkösd-Kupára a lányokkal, ahol a csajok most először szerepeltek. Az első nap nagyon pörgős volt, összesen 12 mérkőzést játszott a három csapatom. A „legnagyobbak” végig menteltek, majd a szigetszentmiklósi gárda ellen egy gólos győzelmet aratva a döntőbe jutottak. Másnap egy igazán összeszokott kispesti együttes ellen szálltak harca az aranyéremért. Az első félidőben még fej-fej mellett haladt a két csapat, de a második játékrészben sajnos már elfáradtunk. Sajnálom, hogy a lányok könnyes szemmel hagyták el a pályát, hiszen nem volt okuk a sírásra. Gratulálok nekik, óriásit küzdöttek!
Az U8B korosztályom egy győzelemmel zárta a kupát, ami nem is akármilyen győzelem volt. Nem szabad elfelejteni, hogy ők még alig egy éve ismerkedtek meg a kézilabdával. Harcoltak, küzdöttek az egész torna alatt. Jövőre, ha visszatérünk, bizton állíthatom, hogy a legjobb négy gárda egyike között leszünk.
És akkor a „pindúrok”. Hát ilyen kis harcos kézilabdásokat már régen láttam. Azt hiszem a nagyokat megszégyenítő módon játszottak mind a két nap. Vasárnap két gólos vereséget szenvedtünk a tolnai csapattól, de másnap esélyünk volt javítani, és javítottunk is. Nem is akárhogy. 6 góllal nyertünk, így a mi nyakunkba akasztották az aranyérmet.
Szeretném megköszönni a segítséget Józsa Ildikónak, aki kettő saját nevelésű óvodását is elhozta. Közülük Bogika szenzációsan védekezett és emellett a kapuban is remekelt. Luca pedig tőle eddig nem látott bátorsággal tört kapura.
Szeretném megköszönni a szülőknek, hogy MINDENBEN segítettek.
Remélem, jövőre ismét együtt vágunk neki a kupa-sorozatoknak, és hasonló élményekkel, eredményekkel terünk haza.


Szabó Gabriella edző (fiú U9)

Mint minden évben idén is részt vettek KESI U9-es fiú kézilabdásaink a 2017.06.03- 2017.06.05-ig megrendezésre kerülő Pünkösd Kupán.
A fiúk a három nap alatt összesen öt mérkőzést játszottak. A csoportmérkőzések során sajnos a Mezőkövesd gárdája ellen elszenvedett csapatunk egy háromgólos vereséget, így a helyosztókon csak a harmadik helyezésért mérkőzhettek a fiúk, ahol szoros küzdelemben egy góllal kerekedtek felül játékosaink az ellenfélen, bezsebelve így a harmadik helyezést.
Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert a három nap során mindent megtettek annak érdekében, hogy a legjobb tudásuk szerint játszanak. Kemény küzdelem, összetartás, csapatmunka, bravúros megoldások,  jó hangulat és hihetetlen kitartás jellemezte a három napot.


Dr. Szabó Adél edző (fiú U8A, B U7)

Az U8/A csapatom 3 győzelemmel és 1 vereséggel csoport másodikként jutott tovább és csak a gólkülönbség miatt nem tudtunk a 3. helyért játszani. Legjobb mérkőzésünket a Mezőkövesd csapata (válogatott játékosai) ellen játszottuk. A meccset megnyerte Mezőkövesd, de nagyon kemény mérkőzés volt, a fiúk összeszedetten játszottak, nem hagyták magukat, nem adták fel, az ellenfélnek minden egyes gólért meg kellett küzdenie. A mérkőzésen nem csak önálló megmozdulások voltak, hanem csapatjátékot láthattunk, a fiúk keresték egymást a pályán, összejátszottak és a védekezés is nagyon jó volt. Végül a helyosztó mérkőzést Algyő csapata ellen könnyedén megnyertük, így az 5. helyen végeztünk.
Az U8/B csapatom nagyon erős csoportba került, játszottunk többek között a Kézilabda Utánpótlás (Pler) csapatával  is egy mérkőzést, ahol csupán egy góllal kaptunk ki. Ezen a meccsen játszottak a fiúk a legjobban, az ellenfél és többek meglepetésére is, a mérkőzés vége előtt 30 másodperccel még döntetlen volt az állás. Óriási küzdelem volt, a védekezéssel és a támadásokkal is meg voltam elégedve. A csoportban az utolsó előtti helyen végeztünk, és sajnos a helyosztó mérkőzést sem tudtuk hozni Ajka csapata ellen, így a 10. helyen végeztünk.
Az U7-es csapatomra 6 kemény mérkőzés várt. Játszottunk Soltvadkert csapata ellen, akikkel már több alkalommal találkoztunk, de nem sikerült nyernünk Az ellenfél a mérkőzés elején vezetett, majd a második félidőben átvettük a vezetés, és több gólos előnyre tettünk szert. A fiúk hősiesen küzdöttek, végig feszített volt a tempó, de szerencsére fejben ott voltunk, és hiába volt az ellenfélnek több játékosa, hiába voltak fizikálisan erősebbek, nem tudtak legyőzni minket. A csoportban Csanádi csapatával döntetlent játszottunk, a többi mérkőzést megnyertük, így az 1. helyen végeztünk.


Tarjányi Tamás edző (fiú U10)
2006-os fiúké volt a kupa legtöbb csapatot számláló kategóriája, Balmazújvárostól Szegedig, Ajkától Debrecenig összesen 17 csapat versengett. A csoportjukban a Tatabánya, a Kalocsa gárdája mellett a Pick Szeged erősebb csapatával mérkőzött. Csoport másodikként a keresztjátékban a Balmazújvárossal találkoztak, majd a helyosztón a Pick második számú együttesét győzték le a 7.helyért folyó küzdelemben.
3 nap 5 mérkőzés 3 győzelem 2 veresség. A fiúk nagyon örültek, hogy részt vehetnek a kupán, hiszen a sok csapat sok stílust képvisel, ami gazdagítja a tapasztalatszerzést. Egy mérkőzés kivételével végig összeszedetten játszottunk, tudatosan építettük a támadásokat, legtöbbször mi diktáltuk az iramot a mérkőzésen, az újoncok is belekóstoltak a fesztivál hangulatba és a pályán bizonyíthattak, a mutatott játékkal alapvetően elégedett vagyok. A csapat különdíjasa Héjjas Bence lett.


Zag László edző (fiú U16)
A KESI FU16 csapata Kiskőrösön játszotta a mérkőzéseit,ahol 7 csapat vett részt a megmérettetésen. Jól szervezett volt a lebonyolítás, pár perces csúszásokkal mindig időben kezdtünk. A tornán 6 meccset játszottunk, jó nevű ellenfelekkel( Kecel,Csepel, Solymár 1,2, Mezőkövesd, Csanádi ). Felszabadult, ötletes játékkal, kemény,határozott védekezéssel minden csapat ellen nagy gól arányú győzelmet arattunk, így veretlenül nyertük meg az V. Pünkösd Kupát. A sikerhez néhány játékos kiemelkedő teljesítménye is kellett: Tóth Balázs a kapuban, Kalmár Dániel a védekezésben, Bock Milán, Székely Márton pedig a góllövésben jeleskedett.Rajtuk kívül, Sinkó Dániel, Zubornyák Dávid, Bagdán Balázs,Nagy Gergő, Csorba Nándor, Gallina Vajk, Bálint Barnabás szintén jó játékkal járult hozzá a sikerhez.


Szőke Tünde edző (leány U11)

A keceli tornán az U11-es lányoknál 10 csapat nevezett. A lebonyolítás két ötös csoportban , körmérkőzéssel történt. A Kesis lányok veretlenül végeztek a csoportjuk élén, így a döntőt a szintén hibátlanul kézilabdázó érdi lányokkal játszották. Nagyon színvonalas, jó iramú mérkőzésen okosan, higgadtan és fegyelmezetten kézilabdázva, megérdemelten hódították el a kupát a Kecskemétiek. A korosztály gólkirálynője a kecskeméti Molnár Dorottya lett. Eredmények: KESI – XVI.ker.KMSE 16:11


Csergő József edző (fiú U14, U13)
Hagyományainknak megfelelően ebben az évben is Kecelen töltöttük a pünkösdi hosszú hétvégét. Két korosztályban képviseltük a KESI-t. A 2003-ban született fiúk egy ötös csoport körmérkőzéseit követő keresztjáték végén szerezték meg a negyedik helyet. Folyamatosan javuló játékot mutattak a tornán. A 2002-es korosztályban kilenc csapat két csoportban mérkőzött egymással. A csoportunkat 100%-os teljesítménnyel nyertük. A döntőbe jutásért a másik csoport második helyezettjét kellett volna legyőzni. Elsősorban a rossz helyzetkihasználásnak köszönhetően szoros mérkőzésen kaptunk ki. Így a bronzmérkőzésen újra a Kalocsa csapatával játszottunk, ahol újra magabiztosan győztünk. Az egész kupa jó hangulatban zajlott, kellemes élményekkel távoztunk Kecelről.


Perényi Krisztián edző (fiú U12)
A 2004-es fiú korosztály is képviseltette magát a Pünkösd Kupán. A csapat ebben a felállásban 3 edzésen vett részt a kupa előtt. A cél a csapategység megteremtése volt, amiben a fiúk nem vallottak szégyent. A szombati stresszes kezdés után a vasárnapi napon a csapat már azt tette a pályán, amit tud. Akarata volt, voltak jó és tetszetős megoldások, lendületes lefutások, szép gólok.
Összességében elmondható, hogy egy jó hangulatú, tanulni kész csapat vett részt a kupán.


Vazul Zsolt edző (fiú U11)

Azzal a céllal utaztunk a Pünkösd Kupára, hogy mindenképpen éremmel térjünk haza. Szerettük volna a legfényesebbet elhozni, de az 1 vereség miatt csak a harmadik helyért játszhatunk! A 4 csoportmeccsből az első kettőt nagyarányú gólkülönbséggel nyertük. A Gyöngyös (3. mérkőzés) ellen egy harcos, kemény mérkőzésen, kiváló védekezéssel sikerült 2 gólos győzelmet aratni. Sajnos az utolsó csoportmérkőzésen (ami végül is a döntő volt) a PLER ellen nagyon fáradtam nem sikerült nyerni, így a harmadik helyért a Gödöllővel kellett játszani. Ezt a mérkőzést is simán nyertük, így megszereztük a 3. helyet. A helyezések eldöntésekor mindig a saját csoportunk csapatai aratták a nagyarányú győzelmeket és szerették meg a jobb helyezéseket. Gratulálok a CSAPATNAK!
Kategória: Archív, Kézilabda