Világjátékok: Ismét érmesek a röpisek, döntőben az atléták

Világjátékok: Ismét érmesek a röpisek, döntőben az atléták

Bronzéremmel tértek haza a Kecskeméti Sportiskola fiú röplabdásai Kanadából a 47. Nemzetközi Gyermek Világjátékokról, folytatva a szép hagyományokat, hiszen így már 6. alkalommal állhattak a dobogó valamelyik fokára. Atlétáink is jól szerepeltek az idősebb korosztályban.

A házigazdák téves tájékoztatása miatt a kecskeméti küldöttség 1 évvel fiatalabbakkal vett részt , így a hírös városaiknak az egy évvel idősebbekkel kellett felvenni a versenyt az egyébként színvonalasan megrendezett versenyen, ahol az öt földrész megközelítőleg 50 ország, közel 100 városa képviseltette magát.

 

 

A röplabdás fiúk versenyéről Nagy Péter edző számol be:

A csapat 4 győzelemmel menetelt az elődöntőig, ahol a későbbi győztes kanadai London csapatától szenvedett verességet, és így a III. helyet szerezték meg.

A csapat tagjai álló sor: Leiner Péter, Pesti Marcell, Nagy Péter edző, Szabó Márton, Fazekas Gábor, guggolnak: Varga Norbert, Török Szabolcs, Pizzo Marcello.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A fiúk eredményei: KESI-Windsor Essex, Kanada 2-0, KESI-Waterlo, Kanada 2-0, KESI-Emek Hefer, Izrael 2-0, KESI-Brantford, Kanada 2-0, KESI London, Kanada 0-2. A döntőben a kanadai London csapata 2-1-re verte az osztrák Graz együttesét.

A KESI-s röpisek eddigi eredményei a világjátékokon:

2008 – San Francisco, USA II. hely

2009 – Athén, Görögország I.hely

2010 – Manama, Bahrein III. hely

2011 – Lanarkhsire, Skócia III. hely

2012 – Daegu, Dél-Korea II. hely

2013 – Windsor, Kanada III. hely

Az atléták versenyéről Adamik Zoltán edző számol be:

Sportolóink jól álltak helyt, hiszen mindegyikük tovább jutott a selejtezőkből. Döntőt A és B csoportban rendeztek. Nagy örömünkre a legfiatalabb versenyző Tóth Kamilla (12 éves!) egyéni csúccsal kvalifikálta magát a magasugrás ‘A’ döntőjébe. Ott összesítettben a 12. lett. A többiek is helyt álltak: Lór Anna összesítettben 9. lett távolugrásban és 12. 100 méteres síkfutásban, Nagy Tamás 15. távolugrásban, míg Molnár Richárd Zsolt 17. helyen ért be 1500 méteren.

A képen a „kis” csapat a CN Toronynál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyerekek a versenyek mellett sok egyéb felejthetetlen élménnyel gazdagodhattak:

Láthatták Toronto nevezetességeit, megcsodálhatták a Niagara vízesést, találkozhattak kint élő magyarokkal, akik egy felejthetetlen és megható estén látták vendégül a küldöttséget a Windsori Magyar Házban, és természetesen hatalmas élmény volt a sportolókkal színültig telt jégkorong csarnokban rendezett nyitó, csak úgy mint a windsori utcákon való zár ünnepség.

 

Gratulálunk versenyzőinknek a sikerhez!

Hajrá KESI!!!


Kategória: Archív, Jégkorong, Röplabda