U16-os fiú kosárlabda csapat Bécsben

U16-os fiú kosárlabda csapat Bécsben

Mercedes-Benz Gyár U16-os fiú csapata Közép-Európa legnagyobb nemzetközi tornáján vett részt Bécsben

Az edző, Bindics Gábor beszámolója:

Mercedes-Benz Gyár U16-os fiú csapata

Mercedes-Benz Gyár U16-os fiú csapata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 fővel indult útra a Mercedes-KA U16-os fiú kosárlabda csapatával, hogy képviseltessük magunkat Közép-Európa legnagyobb nemzetközi utánpótlás tornáján.

A hangulatos megnyitón a tornán résztvevő országok aktuális slágerét játszották le a zászlók felsorakoztatása közben, majd látványos tánccal kápráztatták el a nézőket.

 

2. nap

A szabad délelőttünket kihasználva a Bécsi Természettudományi Múzeumba látogattunk el. Délután 6 órakor játszottuk az első mérkőzésünket, amelyet 57:43 ra nyertünk az Eintracht csapata ellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. nap

A Bayer Leverkusen – Kecskemét 46:44, Gelnhausen – Kecskemét 30:51.

Körbeverés után 1. helyen jutottunk tovább 36 közé, ahonnan már csak a csoport elsők jutottak tovább a 3 csapatos csoportokból a legjobb 16 közé.

4. nap

Itt az erősebb csapatnak számító Mainz együttesét 56:44 re megvertük, és az oroszlányi Ose Lions csapattól 54:52 re kikaptunk.

5. nap

Körbeverés után mi jutottunk tovább, így a bécsi ASKÖ/WAT csapatát kaptuk ellenfelül. 53:27 re győzedelmeskedtünk, így a legjobb 8 gárda közé jutottunk.

E közben a debreceniek kikaptak a litvánoktól, így a magyar csapatok közül mi jutottunk a legtovább.

A final fourba kerülésért fizikailag egy nagyon jó összetételű müncheni alakulattal kerültünk szembe. Ellenük megbosszulta magát a hullámzó játékteljesítményünk, így 39:52-re elveszítettük a találkozót.

Rengeteg tapasztalatot szereztünk, sok élménnyel gazdagodtunk és büszkén mondhatjuk, hogy 84 csapatból az 5.helyen végeztünk ezen a kiváló színvonalú nemzetközi tornán.

Kategória: Archív