Tudósítás II. Nyuszi Kupa házi úszóversenyről

Tudósítás II. Nyuszi Kupa házi úszóversenyről

2022.04.16-án a Kecskeméti Sportiskola úszószakosztálya második alkalommal rendezte meg a Kecskeméti Fürdőben az II. Nyuszi Kupa házi úszóversenyét.

A rendezvényen 42 fő (2010-2015 között született), a KESI úszószakosztályában lévő gyerek vett részt, akik 20 versenyszámban mérhették össze úszástudásukat.

A versenyen 174 egyéni rajt született.

A KESI úszószakosztályának dolgozói igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a rendezvényről senki se távozzon üres kézzel, ezért már a verseny elején minden induló „csokinyuszit” kapott ajándékba, majd a versenyszámok eredményhirdetésekor összesen 132 érmet (57 arany, 43 ezüst, 32 bronz), és 50 oklevelet osztottak szét. Az aranyérmen felül a versenyszámok győztesei „aranyozott serlegben” is részesültek, amiből 57 került kiosztásra.

A rendezvénynek több célja volt:

  • Egyrészt: „a kezdő versenyző” gyerekek számára legyen versenyzési lehetőség „hazai pályán”, így próbálva nekik segíteni a rutinszerzésben.
  • Másrészt: remélhetőleg a sok éremmel és serleggel sikerült megerősíti a gyerekekben a köteléket az úszás sportághoz és a versenyről megmaradt szép emlékek motiválják őket a jövőre nézve.
  • Harmadrészt: a gyakorlott versenyzőknek, olyan verseny legyen biztosítva, ahol az úszott idők hivatalosak, bekerülnek az úszóranglistába, így növelve a nyári cápa és gyermek úszóbajnokságra a szintúszási (kvalifikációs) esélyeket

-Összeségében elmondhatom, hogy a rendezvény rendkívül sikeres volt, mert a sok elégedett és mosolygós arcon felül, 3 új szint született az országos cápa bajnokságra. Köszönöm az áldozatos munkát a gyerekeken felül a szülőknek, edző és oktató kollégáimnak és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit KFT-ben dolgozó minden munkatársának, hogy ismét ilyen sikeres és eredményes versenyt sikerült megrendeznünk.   – értékelte a versenyt Poczó Elemér vezetőedző

Edzői-oktató team tagjai: Poczó Elemér, Tóth Dániel, Lukács Norbert, Várnagy Kinga, Nagy Nikolett, Faragó Boglárka, Vidovics Kata, Jaksa Milán, Gróf István, Noel Áron

Kategória: Úszás