Továbbra is veretlenek a leány kosarasok

Továbbra is veretlenek a leány kosarasok

2011. október 22-én idegenben játszottuk a leány Kiemelt bajnokság 5. fordulóját Budapesten a BSE otthonában.

Büszkén mondhatjuk, hogy ismét győztesként hagyhattuk el  a pályát, de mindehhez a lányok kitartása, küzdeni tudása kellett.

Az első negyedet egész pályás letámadással kezdtük, ami nem is bizonyult rossznak, hiszen a negyed végére 8 ponttal vezettünk, de nem csak a letámadás miatt, hanem a jó lepattanózásunknak köszönhetően is.

A második negyedben azonban nem úgy bírtuk az egész pályán való védekezést, ahogy az elején, a lepattanókért is elfelejtettünk megindulni (ez betudható a kisebb sérülések és hétközi betegségeknek), itt fel is zárkózott egálra az ellenfél, ezért félpályától folyatattuk az ember elleni küzdelmet.

A félidőt 3 pontos BSE vezetéssel zártuk.

Elmondható, hogy a budapestiek bár védekezésben agresszívak voltak, sok megmozdulásuk szabálytalannak bizonyult, így minden negyedben már a 3., 4. perc környékén megszerezték 4 csapathibájukat. Innentől kezdve nekünk nem is volt más dolgunk, mint rengeteg faultot kiharcolni, hogy büntetőket dobhassunk.

A 3. negyedben elhúzott ellenfelünk 10 ponttal is, mert elrontottuk a blockok elleni védekezést, későn kapcsoltunk, lassan történtek a váltások. Ennek ellenére a 3. negyed első 5 percének „áramszünete” után az etapot 60:60-as állással folytattuk.

Az utolsó játékrészben folytatódott a kiegyenlített küzdelem, de az egész meccsen tanúsított lelkesedés és „egy kicsivel jobban figyelés”, mint az ellenfélnél végül nekünk kedvezett.

Gratulálunk a lányoknak, nagyon szépen hajtottak!

BSE- Kecskeméti SI: 74:78 (17:25, 25:14, 18:21, 14:18)
Kecskeméti SI: DOBOS 22, ŐSZE 15, Nagy H. 9, GEREBEN 20, Boros 8. Csere: Domokos ,Rimóczi, Kálló 1, Erki 3, Futaki, Gömöri, Mikó.
Edző:Radics Anna
BSE legjobbjai: Beneda 19, Gundel Takács 16.
Edző:Tiba Klára.

Jelenleg a második helyen állunk a keleti csoportban a Csata DSE után. Ők azzal vannak előrébb, hogy dobott-kapott pont arányban jobban állnak, mint mi, de ők is és mi is veretlenek vagyunk még. Jövő héten ők lesznek ellenfeleink a Bolyaiban pénteken 19:00-tól! Ahhoz, hogy felülkerekedhessünk rajtuk, mindenkinek nagyon jól kell teljesíteni, reméljük nagy csata lesz!

Várjuk szurkolóinkat is, szükségünk lesz a bíztatásra!

A csoport állása megtekinthető itt:
http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=20&year=x1112

BSE-Kecskeméti SI statisztika:
http://kosarsport.hu/game/whunu16k/x1112/whunu16k_119

Kategória: Archív