Tavasszal veretlen a KESI Leány serdülő vízilabda csapat

Tavasszal veretlen a KESI Leány serdülő vízilabda csapat

A hétvégén 3 mérkőzésből 2 győzelem 1 döntetlen

A szombati szegedi fordulóban megtapasztaltuk, hogy milyen az, ha 2 meghatározó játékosunkat az első negyed 3. ill. 4. percében végleg cserével kiállítják. A rendkívül ideges, zaklatott mérkőzésen a végig remekül küzdő, majdnem gyerek korosztályú csapat is győzni tudott az Eger serdülő csapata ellen.

Szombaton 2, vasárnap 1 mérkőzést játszott a KESI leány serdülő csapat. Szombaton az Eger, és a házigazda Szeged volt az ellenfél. A szombati fordulóban megtapasztaltuk, hogy milyen az, ha 2 meghatározó játékosunkat az első negyed 3. ill. 4. percében végleg cserével kiállítják. Füzes Fannit a 3. percben, Kőrösi Andreát a 4. percben küldte pihenni a játékvezető.

 

Kénytelen-kelletlen a fitalabb játékosok jutottak szóhoz. A 4. negyed elejéig tudtuk tartani az előnyünket, ám ekkor az ellenfél átvette a vezetést. Ifjú pólósaink nem adták fel a küzdelmet, és kiváló védekezésnek és az utolsó 3 percben bemutatott bravúros támadójátékuknak köszönhetően, megnyerték a mérkőzést. Így a rendkívül ideges, zaklatott mérkőzésen a végig remekül küzdő, majdnem gyerek korosztályú csapat is győzni tudott az Eger serdülő csapata ellen.

A második találkozót a házigazda Szeged ellen játszottuk. Már a mérkőzés előtt tudtuk azt, hogy nem lesz könnyű ez a találkozó, hiszen az elmúlt években hol az egyik hol a másik csapat nyert. Ezen a meccsen nagyon jól kezdett az ellenfél, és gyakorlatilag végig vezetett, nemegyszer 4 góllal is. De csakúgy, mint az előző meccsen, most is az utolsó negyed utolsó perceiben sikerült nagyot alkotni a KESI leányainak. Az végjátékban 3 gólt lőttünk, és egyet sem engedélyeztünk a szeged játékosainak, így sikerült a már elveszettnek tűnő mérkőzést döntetlenre menteni.

Vasárnap a VASAS ellen játszottuk a bajnokság utolsó meccsén. A papírformának megfelelően könnyed mérkőzésen, meggyőző fölénnyel nyertünk. Így elkönyvelhettük, hogy a tavaszi alsóházi mérkőzéseken nem szenvedtünk vereséget, és az Országos Serdülő leány Bajnokság 6. helyét szereztük meg. Kiváló eredménynek számít, hiszen az elmúlt években a kecskeméti női vízilabda ilyen jól nem szerepelt az országos bajnokságokban.

KESI – Eger 10 – 9 (4-4,2-1,1-3,3-1)

SZIKORA E – Varga 1 Biharvári 1, Füzes 1, Földházi, Kőrösi, Lisztes, Balla, Szikora F 1., Szabó 2, Forró 1, VAVREK 3. Edző: Szabó László

Szeged – KESI 11 – 11 (5-2,3-3,2-3,1-3)

SZIKORA E – Varga, Biharvári, FÜZES 3, Földházi, Kőrösi, Lisztes, Balla, SZIKORA F 2., Szabó 1, Forró , VAVREK 5. Edző: Szabó László

ASI Vasas – KESI 4 – 16 (1-4,1-3,0-4,2-5)

SZIKORA E – Varga, Biharvári 1, FÜZES 4, Földházi, Kőrösi 1, Lisztes 2, SZIKORA F 1., Szabó 1, Forró , VAVREK 6. Edző: Szabó László

Kategória: Archív, Vízilabda