Szép idénykezdés az ifiknél

Szép idénykezdés az ifiknél

Szombaton az UTE csarnokában rendezték az ifjúsági korosztály Magyar Köztársaság Kupáját.

A KJC KESI négy judokája lépett tatamira a rangos viadalon, mely összetételét tekintve, akár OB is lehetett volna. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a sportolóink ezen a versenyen mutatott teljesítménye, mérvadó lehet az egész évre. És ez egész biztató.

A nap legeredményesebb kecskemétije a 66kg-os Cseh Márk volt, aki egy évvel ezelőtt tért vissza, másfél éves kényszerpihenő után. A tehetség, szorgalommal párosulva, a megfelelő szakmai irányítás mellett meghozta az eredményt. Már tavaly év elején, az első országos versenyén dobogós lett, majd nem is adta alább az aranyéremnél. Annak ellenére, hogy elsőéves ifiként állt fel a szőnyegre, az előzmények alapján egy bronz esetleg egy pontszerző hely reálisnak tűnt. Márk azonban minden küzdelmét, alázattal, kiváló önuralommal, technikásan, idő előtt ipponnal fejezett be, köztük a döntőt is, így felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Az 55 kg-ban Szabó Levente látványos csípődobással nyerte azonnal az első küzdelmét. Második ellenfelével már elhúzódott a küzdelem és végül vigaszágra kényszerült, ahol azonban nem tudták megállítani és megszerezte a bronzérmet. Kellemes meglepetés volt a 60kg-ban Lukács Máté. Első gyönyörű hátsógáncsból indított ipponja után a második mérkőzését ugyan elveszítette, de a vigaszágon folytatta a változatos versenyzést. Fölényének sajnos egy váratlan sérülés végett vetett, így a pontszerző hetedik helyen zárt.- számolt be kísérőjük Kiss Endre.

Hajrá KESI!

Kategória: Archív, Judo