Szenzációs OGYB elődöntő

Szenzációs OGYB elődöntő

2013. január 20-án Kecskeméten tartották a röplabda Országos Gyermek Bajnokság első elődöntőjét. Az elődöntőbe jutott 12 csapatból 3 csoport került kialakításra. A versenyről a szakosztály vezetőedzője, Szappanos Tibor számol be.

 

 

Csoportunkba a KESI csapatán kívül a kaposvári, a nyíregyházi és a rákospalotai csapatok kerültek. A kecskeméti csapatot a hazai pálya előnye, és a közönség biztatása segítette, de a nyíregyházi és a palotai csapat sem maradt egyedül, mivel velük is érkezett jó néhány lelkes szurkoló, akik bizony ki is tettek magukért. Már nagyon vártuk a lányokat, hiszen mindig jó őket látni játszani, versenyezni. Most sem volt ez másként. Az első meccsünket a Palota csapata ellen játszottuk. Magabiztos, nyugodt játékkal, szép megmozdulásokkal 3-0-ra nyertünk.

Ezután pihenő következett, majd a kaposváriakkal játszottunk. Kíváncsian vártuk az összecsapást, mivel előzetesen a kaposváriaknak sikerült szettet nyerniük a Nyírsuli csapata ellen. Azonban hasonló magabiztos és végig kézben tartott játékkal megszereztük második győzelmünket 3-0-ás szett aránnyal. Újabb szünet alatt felkészülhettünk a Nyíregyháza elleni összecsapásra.

Ez a várt és izgalmasnak ígérkező mérkőzés volt a verseny utolsó mérkőzése. Az első szettben sikerült fölénybe kerülnünk és 25-15-ös pontaránnyal nyernünk. A második szett izgalmasan kezdődött, mivel a nyíregyházi csapat elhúzott több ponttal is. De ez nem volt akadály csapatunk számára. Higgadt, nagyon profi és magabiztos játékkal felőröltük ellenfelünket, és 25-18-ra ismét nyertünk. A harmadik szett megnyerése pedig már könnyen ment 25-12-re, mivel az ellenfél nem talált magára. Csapatunk nagyot játszott, nem elsősorban az eredmény, hanem játékának minősége, látványossága és a bemutatott tudás és játékerő miatt.

A lányok egy igazi összeforrott egységet alkottak. A külön-külön is magas szintet képviselő játékosok – hiszen 3 fő serdülő országos válogatott is van a csapatban – csapatjátékukban is a többiek fölé kerekedtek, emlékezetes és lebilincselően szép játékot bemutatva. Minden csapattagnak és edzőjüknek gratulálunk, és az eredmények és a játék alapján bízunk és hiszünk a legsikeresebb folytatásban.

A csapat tagja: Kökény Nóra csk, Bondor Blanka, Kiss Gréta, Kökény Petra,Molnár Léda, Dohi Nikolett, Vígh Diána, Zsigri Zsuzsanna, Strung Laura, Felföldi Eperke, Juhász Karolina, Vágó Fanni, Mészöly Lilla, Finta Zsófia. Edző: Sándorné Kormos Edit

Hajrá KESI!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Kategória: Archív, Röplabda