Sikerekkel zártak atlétáink

Sikerekkel zártak atlétáink

A hétvégén befejeződött az atléták fedett pályás idénye. A KARC-KESI fiataljai a serdülő többpróba téli dobó és hosszútávfutó bajnokságán szerepeltek. Legjobban Palkovics István szerepelt, aki a 13 éves fiúk mezőnyében végig a legjobbakkal lépést tartva szoros versenyben a 6. helyen végzett. A jól állt helyt a lányoknál Baltás Olga és Almási Nikolett is. Korponai Dalma a 13 éves gerelyhajításban jutott a döntőbe. A lány ötpróbázók hullámzóan teljesítettek. Lór Anna volt a legjobb, a 43 fős mezőnyben a 11. helyen végzett.

A többiek néhány egyéni eredménnyel jeleskedtek, Tarnóczy Virág és Varga Fanni 153 cm-t ugrott magasban, Balogh Zsófia 2’38-at futott 800 méteren. A meglepetés egy különleges versenyszámmal következett. A válogatott szakvezetése meghirdetett egy 4×400 méteres versenyt, ahol a junior és felnőtt válogatott és a GEAC mellett rajthoz állt a KARC-KESI csúcstartó junior csapat is. Óriási futás után joggal örülhettünk. A junior válogatott ugyan elvette az országos csúcsot, de fiaink hatalmasat futva 3″20-on belül új Magyar Egyesületi rekordot futottak (3’18″96). Az eredmény értékét növeli, hogy a srácok elsősorban tízpróbára készülnek.

 

Érdemes megnézni az alábbi linken a küzdelmet:

http://www.youtube.com/watch?v=ZPqLxBw_XrE&feature=youtu.be

 

Vasárnap a szeniorok bajnokságán meghívottként Szolomajer Amanda távolugrásban újabb egyéni csúcsot ugrott ( 563 cm). Junior VB résztvevőnk Dániel Fanni kezd kilábalni a hosszú betegségből, 400 méteren egyéni csúcsot futott (58,92 mp).

A kecskemétiek három bajnoki címet (Bárkányi Dominika serdülő súlylökés, Tamási Ottó junior hétpróba, junior 4×400 m váltó) és rengeteg érmet, döntős helyet gyűjtöttek a téli idényben, igazolva hogy jó munka folyik atlétáinknál. Szükséges lesz a nyáron hasonló folytatásra, hiszen páratlan évben mindig sok a program: U23-as Európa Bajnokság, Junior Európa Bajnokság, Ifjúsági Európa Világbajnokság, Többpróba Európa Kupa. Amit nagyon remélünk, hogy a Felnőtt Világbajnokságon is köszönthetünk majd kecskeméti atlétát.

 

A képen a kétszeres csúcstartó 4×400-as váltó. Balról jobbra: Kakucs Róbert, Füredi Bence, Dömötör Balázs edző, Tamási Ottó, Mohácsi Soma.

 

 

Gratulálunk az eredményhez!

Hajrá KESI!!!

Kategória: Archív