Rólunk

Jelenleg klubunk, erőforrásainak legjelentősebb részét az utánpótlás fejlesztésre fordítja. 12 éves kortól tudnak nálunk a gyerekek elkezdeni rögbit tanulni, de a jövőbe tervezzük fiatalabb korosztályok bevonását is a programunkba. Számos meghatározó magyar válogatott játékos került már ki a Kecskemét utánpótlás műhelyéből. Találkozhattál már velünk az általános iskolában, ahol 2015 óta népszerűsítjük ezt a remek sportot. Jelenleg már 6 intézményben vagyunk jelen Kecskeméten és vonzáskörzetében.

 

Rögbiben megtanulható emocionális képességek

Csapatba való beilleszkedés

Tolerancia

Türelem

Önfegyelem

Magabiztosság

Tisztelet

 

Rögbiben megtanulható kondicionális képességek

Erő

Gyorsaság

Állóképesség

Labdás ügyesség

Egyensúly

Esések helyes technikája

 

Bárkinek ajánljuk!

A rögbi egyik nagyszerű sajátossága, hogy egy nagyon összetett sport ezért bármilyen testi adottságokkal rendelkező gyerek lehet benne nagyon sikeres és érezheti a játék örömét. A profi csapatokban is megtalálhatóak egészen különböző alkatú játékosok. Legyen a gyerek magas vagy alacsony, sovány vagy duci egy rögbicsapatban lesz olyan poszt ahol jól tudja majd kamatoztatni a képességeit.

A rögbiről…

A rögbi egy kontakt, labdás sport, amit a játékosok csapatban játszanak. Utánpótlás korban arra koncentrálunk, hogy jó sportolókat neveljünk akik később jól tudnak majd teljesíteni bármilyen környezetben. Minden gyerekről elmondható, aki nálunk edz, hogy olyan tudásra tesz szert, amit később bármilyen sportban jól tud majd kamatoztatni és az élet bármilyen területén jól megállja majd a helyét.

Személyes ajánlás

“Szeretettel várok minden gyereket, aki a KARC-KESI csapatában szeretne rögbizni. Úgy gondolom nagyon gyerekközpontú munka folyik itt nálunk ahol minden szakembernek az a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat ha eljönnek az edzésekre. Jómagam lassan már 10 éve rögbizem többszörös válogatott szerepléssel. Soha nem bántam meg, hogy ezt a sportot választottam mert rengeteg élménnyel gazdagodtam ezalatt az idő alatt.”

Köteles Péter-KARC-KESI utánpótlás vezetőedző

Kategória: Archív