Röplabdás leányaink Szegeden jártak

Röplabdás leányaink Szegeden jártak

Nagy csaták, remek hangulat, szép eredmények. Néhány kiragadott gondolat, mely jellemzi a 2012-es szegedi Markovics kupán szereplő kecskeméti leány röplabda csapatok hétvégi teljesítményét. Már megszoktuk, mint szakemberek és mint szülők, hogy ezen s tornán hagyományosan eredményesen szerepelnek a korosztályos csapataink. Szerencsére ebben az éveben sem alakult ez másként.

Mielőtt leírnám a benyomásainkat, nézzük meg a versenyt a számok tükrében: mini korcsoportban ( 2000 után születtek) a normál csoportban 32 induló, a kiemeltek között pedig 8 csapatunk versenyzett. Gyermek korosztályban ( 1998-, 1999-ben születtek) normál csoportban 19 csapat, a kiemeltben a minihez hasonlóan 8 együttes küzdött. Bátran mondhatjuk, hogy ez az ország legnagyobb röplabdás versenye.

Ez a hétvége mentálisan és fizikailag rendkívüli megterheléssel jár sportolónak, szülőnek és edzőnek egyaránt. Rengeteg mérkőzés, sok várakozás a meccsek között, óriási hangerő és zaj, késő esti hazaérkezés. Mégis minden tanuló hatalmas élménnyel és lelkesedéssel éli meg ezt a versenyt. Lányaink bebizonyították, hogy helyén a szívük és az akaratuk és ha kell az utolsó pillanatig képesek küzdeni városunk színeiben.

Az eredmények ismét a számok ismeretében:

Mini korosztályban 2., 9., 25.; Gyermek korosztályban 3., 12. helyezést értünk el. Fantasztikus eredmények. Minden sportolónak szívből gratulálunk!!! Az a tény, hogy ismét érmeket sikerült szereznünk, nagyon bizakodóvá tesz bennünket a bajnokságban megszerezhető helyezések kapcsán. Célkitűzésünk, hogy minden korosztályban az országos bajnokság dobogós helyeinek egyikét szerezzük meg.

Csapatainkat a Bányai Júlia Gimnázium, a Katona József Gimnázium, a Református Általános Iskola és Gimnázium, ÉZI és a Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói alkotják. Külön büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Kökény Petra ( Zrínyi) és Kiss Gréta ( Katona J.) tanulói is különdíjat kapott.

Az érmesek nevei.

KESI Mini I. (II. hely): Kökény Petra csk., Jantovics Réka, Piránszki Petra, Réczi Tünde, Csenki Janka, Juhász Petra, Morvai Kincső.

KESI Gyermek I. (III. hely): Kökény Nóra csk., Kiss Gréta, Bondor Blanka, Molnár Léda, Strung Laura, Dohi Nikolett, Vígh Dánna, Vágó Fanni, Szabó Liza

Edzők: Dunszt Orsolya, Sándorné Kormos Edit, Juhász Zoltán

Külön köszönet a bennünket elkísérő szülőknek és Kökény Istvánnak a rengeteg segítségért, amit a KESI 3-as csapat mellett tevékenykedve adott nekünk!

Kategória: Archív, Röplabda