PÁRATLAN KECSKEMÉTI SPORTISKOLÁS SIKER A RÖPLABDA ORSZÁGOS GYERMEK BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉBEN

PÁRATLAN KECSKEMÉTI SPORTISKOLÁS SIKER A RÖPLABDA ORSZÁGOS GYERMEK BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉBEN

Már beszámoltunk a röpis lányok sikeréről az Országos Gyermek Bajnokság döntőjében, most lássuk a fiúk szemszögéből az „arany hétvégét”.

Május 24-26. között Békéscsaba adott otthont a gyermek korosztály országos döntőjének. Az ország hat legjobb fiú és lány röplabdacsapata három napon keresztül színvonalas játékkal, öldöklő csatákkal kényeztette a Szent István Egyetem Sportcsarnokába kilátogatókat.  Mindkét nemnél sikerült a hatalmas bravúr, így történelmet írva a lányoknál és a fiúknál is a Kecskeméti Sportiskola játékosai állhattak a dobogó tetejére.

 

A lányok mezőnye nagyon kiegyenlített volt, az előzetes esélylatolgatások arról szóltak, hogy az összes korosztályban mindkét nemet figyelembe véve, itt lehetetlen megmondani ki lesz a befutó a végén. Az ifjú hölgyek nem is cáfoltak rá a hírekre, elképesztő nagy csaták zajlottak a parketten. Jellemző adat a kiegyensúlyozottságra, hogy a döntő 12 mérkőzésének a fele csak döntő szettben dőlt el, és mindössze három mérkőzés ért véget három szettben.

A fiúknál a végső győzelemre is esélyesnek tartott Kecskemét végül igazolta a hírét, és nagyon fegyelmezett és jó játékkal, minden ellenfelét legyőzve, csupán két szettet veszítve nyerte meg a bajnokságot.

A KESI-s fiúk már az első csoportmeccsen összetalálkoztak a nagy rivális Kaposvár csapatával, akiket 3-1 re győztek le, míg a másik csoportmeccsüket 3-0-ra hozták a Gödöllő ellen.

A keresztjátékban, a döntőbe jutásért, hatalmas izgalmak közepette 3-1 re verték meg a nagyon jó fizikumú Dunaferr együttesét.

Jöhetett a döntő, ahol végig vezetve, nagyon meggyőző játékkal, szett veszteség nélkül, 3-0-ra diadalmaskodtak újra, a legnagyobb ellenfél a Kaposvári Röplabda Akadémia felett.

Nagyon jó volt látni, hogy a lány és a fiúdöntő alatt, zúgott a békéscsabai csarnokban a „HAJRÁ KESI!”. Mind a lányok, mind a fiúk szüleikkel együtt végig szurkolták egymás döntőjét, példát mutatva sportszerűségből is. Jó volt kecskemétinek lenni ezen a hétvégén Békéscsabán.

A bajnok csapat névsora: Zrínyi Dániel, Náhol Gergő, Szabó Márton, Pap-Margit Márk, Punyi Milán, Varga Norbert, Ormándi Ákos, Pesti Marcell, Fazekas Gábor, Kanizsai-Nagy Ákos, Riedl László, Hedrich Mátyás. Edző: Seremet Attila.

Döntő: Kecskeméti Sportiskola – 1. MCM Diamant Kaposvári RA 3-0 (23,18,16)

 

Végeredmény, fiúk:

1. Kecskeméti Sportiskola.  Edző: Seremet Attila (Külön köszönet Nagy Péter és Verebélyi Zsolt edzőknek is)
2. 1.MCM Kaposvári RA
3. Gergi Háló Csepeli RC
4. DVSI Dunaferr SE
5. DEAC
6. TEVA Gödöllői RC

Csapatok különdíjasai:

Fiúk:
A torna legjobb fiú edzőjének járó díjat Seremet Attila érdemelte ki.

KESI: Zrínyi Dániel
1.MCM Kaposvár: Kummer Barnabás
DEAC: Zsupos Zsolt
DVSI: Szabó Péter
Csepel: Rozgonyi Bálint
TEVA: Kovács Bálint

A torna legjobbjai, posztok szerint:

Fiúk:

A legjobb irányító: Riedl László (KESI)

Legjobb védekező: Kulcsár Adrián

A legjobb játékos: Kun Benedek (Csepel)

A legjobb támadó: Borsi Dániel (1. MCM)

 

Gratulálunk a két bajnok csapatnak, dicsőséget szerzett városunknak és egyesületünknek!

Hajrá KESI!!!


Kategória: Archív, Röplabda