OSB középdöntő. Csodálatos játék, nagyszerű győzelem!

OSB középdöntő. Csodálatos játék, nagyszerű győzelem!

A cím mindent elárul arról, hogy miként zajlott a serdülő bajnokság középdöntőjének második fordulója Budapesten.

A KÖZGÁZ SE. csarnokában az volt a tét szombaton, hogy első vagy második helyen jut be csapatunk a magyar bajnokság elődöntőjébe. A két kötelező győzelmet magabiztos, meggyőző játékkal 3:0 arányban hoztuk a BSE és a KÖZGÁZ csapatai ellen. Minden játékos lehetőséget kapott és nem vallott szégyent senki sem. A csapathoz nemrég került három fiatal: Bibó Bogi, Bakró Johanna és Hegedűs Barbara ügyes, bátor játékkal bizonyították, hogy ha kell, megállják a helyüket és lehet rájuk számítani.

Az előző tornán, éppen Kecskeméten kaptunk ki az UTE VOLLEY csapatától, úgyhogy volt miért visszavágni Budapesten. Nagyon készült a csapatunk, de a kezdés nem sikerült valami fényesen. Ancsin Kitti a serdülő válogatott feladójának kemény szerváival nem tudtunk mit kezdeni, ezért pillanatok alatt elhúzott az ellenfél. Nem tudtuk megszelídíteni a többi nyitást sem, igy már nagyon sokkal vezetett az UTE . A játszma vége felé ápolni kellett az ellenfél feladóját, emiatt kezdett lábra állni csapatunk és bíztunk a jobb folytatásban. Így is lett. Egyre jobban ment a játék, kezdtünk felpörögni. Juhász Janka a feladónk pontos labdákkal „tömte” ütőinket, Góczán Dóri lelkes mezőnymunkája és kiváló nyitássorozata növelte az előnyünket. A játszma közepén visszatért az ellenfél klasszis feladója ,de már ő sem tudta megállítani a kecskeméti támadásokat, így egyenlítettünk ( 1:1 ). Ezután már kétség sem volt, hogy ki nyeri a harmadik és a negyedik játszmát. Szinte extázisban játszott csapatunk. Orosz Adri csapatkapitányhoz méltó nagyszerű, összefogott játéka, Lédeczi Lilla kőkemény ütései, Fehér Anna blokkjai, a liberó Péteri Judit pontos nyitásfogadásai, bravúros mezőnymunkája, Kanizsai Dóri egyre magabiztosabb támadójátéka és a már említett Góczán Dóri nyitásai, mentései és lelkes buzdítása csak a győzelmet jelenthette ezen a mérkőzésen.

A csapat szinte együtt lélegzett, szinte minden sikerült és ez a győzelem a csoport első helyének megszerzését jelentette. Az elődöntőben ez kedvezhet, mert papiron gyengébb csapatokat sorsolnak hozzánk. A csapat vezetői is nagyon örültek, Szappanos Tibor edző szerint most érett igazi csapattá ez a társaság és ha keményen edz tovább és ha megmarad az önbizalma, akkor a legszebb álmait is valóra tudja váltani. Ez pedig lehet a csillagos ég is!

Eredmények: KESI – BSE 3:0

KESI – KÖZGÁZ 3:0

KESI – UTE VOLLEY 3:1

Csoport végeredmény: 1 KESI

2.UTE VOLLEY

3.KÖZGÁZ

4.BSE

Kategória: Archív