OGYB elődöntő második forduló

OGYB elődöntő második forduló

 

2013. április 13-án Budapesten, Rákospalotán tartották a röplabda Országos Gyermek Bajnokság elődöntőjét. Csoportunkba az első elődöntőnek megfelelően a KESI-n kívül a kaposvári, a nyíregyházi és a rákospalotai csapatok kerültek.

 

A verseny első meccsét csapatunk játszotta a palotai csapattal és nyugodt, magabiztos fölénnyel 3-0-ra nyerte meg a mérkőzést (25-14, 25-17, 25-17). Egy mérkőzésnyi szünet után a kaposváriakkal játszottunk, mely már egy kicsit szorosabb eredményt hozott, főleg a harmadik szettbe, ahol 21-23-ról kellett fordítanunk a 3-0-ás győzelemhez (25-21, 25-12, 25-23). A várt mérkőzés ezután következett hírös városiak számára. A Nyírsuli gárdáját Kecskeméten 3-0-ra megvertük, de az ördög sosem alszik, és ezt bizonyítja, hogy a Szeged kupán biztosnak tűnő előnyből kerültünk velük szemben vesztes helyzetbe. A nyírségi szurkolók is nagyon fogadkoztak, hogy most kiköszörülik a kecskeméti csorbát. A mérkőzés a nyírségiek számára kezdődött kedvezően: 9-15-re elhúztak és szinte végig 4-5 pontos hátrányban voltunk mögöttük 15-20-ig Ekkor Kiss Gréta jó nyitása, Bondor Blanka ejtése és még néhány ügyesen megszerzett pont után 22-22-es eredménynél egyenlítettünk és izgalmas végjátékkal 26-24-re nyertünk. A második szettben csapatunk folytatta az energikus játékot, ennek eredményeként 25-10-re nyertük ezt a szettet. A harmadik játszma szorosabb lett (25-22).

 

Csapatunk az ellenfelek erejének megfelelően játszott, az első két mérkőzésen a cserejátékosok is pályára léphettek. A Nyíregyháza ellen az első sor játszott ígéretes játéktudással és játékerővel. Ezzel kivívtuk az Országos Gyermekbajnokság döntőjében való részvétel jogát az ország legjobb 6 csapata között. Gratulálunk az eredményhez a játékosoknak, edzőjüknek, és ahogy azt az első forduló után írtuk, az eredmények és a játék alapján bízunk, hiszünk a legsikeresebb folytatásban.

A csapat tagjai: Kökény Nóra csk, Bondor Blanka, Kiss Gréta, Kökény Petra, Molnár Léda, Dohi Nikolett, Vígh Diána, Zsigri Zsuzsanna, Strung Laura, Felföldi Eperke, Juhász Karolina, Vágó Fanni, Mészöly Lilla, Ambrus Csenge.

Edző: Sándorné Kormos Edit

 

Hajrá KESI!!!

Köszönjük Kökény Istvánnak a beszámolót.

 

Kategória: Archív, Röplabda