Öröm és csalódás az OGYB döntőjében

Öröm és csalódás az OGYB döntőjében

A múlt hétvégén Budapesten rendezték az Országos Gyermek Bajnokság döntőjét.

A döntő résztvevői voltak: az egész évben veretlen Kecskeméti SI, Szeged, Szolnok, Veszprém, valamint két csapat Kaposvárról. A két nagy esélyes a Kecskeméti SI és a Szeged külön csoportba kerültek, és nyerték meg fölényesen, veretlenül a csoportjukat.

A kecskeméti csoporteredmények

  • Kecskeméti Sportiskola – 1.MCM-Kométa Kaposvár 3:0 (14,10,15)
  • Company Nyelviskola Veszprémi RC – Kecskeméti Sportiskola 0:3 (-9,-14,-11)

A döntőbe jutásról a keresztjáték döntött, amit szintén simán hoztak a kecskeméti fiatalok a másik kaposvári alakulat ellen.

Keresztjáték

  • HPQ Szegedi RSE – 1.MCM-Kométa Kaposvár 3:0 (18,13,8)
  • Kecskeméti Sportiskola – KASI USE 3:0 (15,18,9)

Ezután következett a várva várt döntő, ami hatalmas küzdelmet hozott. A játékban kecskeméti fölényt láthattak a szurkolók, ennek ellenére  minimális, de szegedi győzelmet hozott a finálé.

A szegediek két 195-ös már a juniorban is játszó 4-es ütőjét az egész mérkőzés folyamán nagyon taktikus sánc és mezőnymunkával sikerült semlegesíteni. A sportiskolások változatos, színes támadásaikkal fölényben voltak, de néhány nyitásfogadási és egyéb egyéni hiba miatt, a szakmailag jobban játszó hírös városiak minimális vereséget szenvedtek.

Az első szettet fölényesen 25-14-re nyerték a kecskemétiek, a másodikban végig vezettek, de a végén fordítottak a szegediek 23-25, így 1-1-re módosult az állás. A harmadik játszma az első ismétlését, és fölényes 25-16-os sikert hozott, 2-1. A negyedik játszmát 22-25 arányban veszítették el, 2-2. A döntő szett hatalmas küzdelmet és minimális 14-16-os szegedi sikert hozott.

Az első helyért

  • HPQ Szegedi RSE – Kecskeméti Sportiskola 3:2 (-14,23,-16,22,14)

Az ezüstérmes csapat tagjai: Szirmai Andor, Erki Milán, Kiss Balázs, Melkvi Dániel, Balla Szabolcs, Fazekas Zsolt, Kalocsai Tamás, Török Roland, Tigyi Tamás, Domokos Bence, Tót Szabolcs, Szabó Norbert. Edző: Nagy Péter

Balla Szabolcs az OGYB legjobb előkészítő játékosa lett.

Kategória: Archív