Nemzetközi felkészülési tornán vettek részt a serdülő leány röplabdázók

Nemzetközi felkészülési tornán vettek részt a serdülő leány röplabdázók

 

Már harmadik alkalommal hívták meg csapatunkat a Vihar Levente emléktornára, amit a VASAS sportklub 100 éves fennállásának tiszteletére, neves külföldi csapatok részvételével rendeztek meg.

 

A szerb és román élcsapatok mellett a magyar serdülő válogatott, a Békéscsaba, a VASAS junior és a serdülő csapata volt az ellenfelünk.

Már a meghívásnak is nagyon örültünk, mert a bajnokság kezdete előtt jó csapatok ellen edződhettünk, és lemérhettük, hogy milyen a pillanatnyi állapota a csapatnak. Az eredmény igazából másodlagos volt, inkább az összeszokás, az alapjáték gyakorlása és a megfelelő csapatösszeállítás megtalálása volt a cél. Mérkőzést sajnos nem sikerült nyerni, de végig küzdelemre késztettük ellenfeleinket , szoros játszmákban, jó játékkal kaptunk ki.

 

Minden játékossal meg voltam elégedve, még azok is hozzátettek a játékhoz, akik kevesebbet játszottak.

A csapatból az edzők szavazata alapján Nagy Kinga kapott különdíjat.

Az eredményhirdetéskor egy, számunkra megható külön kis ünnepség történt, az aktív játéktól visszavonuló, sokszoros magyar válogatott játékos, VATAI GABRIELLA, aki jelenleg a VASAS SC szakosztály igazgatója külön ajándékot adott át. Ő –nagy büszkeségünkre- kecskeméti nevelésű játékos és mivel csak Kecskeméten és a VASAS-ban játszott, ezért ebből a két csapatból választott ki egy-egy kiválóan teljesítő játékost. A VASAS-ból Novák Lilla, A KESI-ből a szintén LIBERÓ játékos Posztós Lilla kapta az elismerést.

Minden tekintetben nagyon hasznos volt a torna, erős csapatokkal, jó meccseket játszottunk és remélem, hogy az okt. 15.-én kezdődő serdülő bajnokságon ugyan olyan jó játékkal rukkolunk elő mint ezen a tornán.

Szappanos Tibor edző

 

 

A csapat balról- jobbra:Tormási Petra, Kuti Nóra, Kürthy-Kovács Ágnes, Pétervári Dóra, Kovács Tímea, Szalai Zsófia, Virág Betti, Szappanos Tibor edző.

Ülő sor: Nagy Kinga, Frecska Lilla, Posztós Lilla,Páli Rebeka, fekvő: Szabados Kitti cs.k.

 

Kategória: Archív, Röplabda