Nagyszerű eredmény született a serdülő magyar bajnokság döntőjében!

Nagyszerű eredmény született a serdülő magyar bajnokság döntőjében!

A Békéscsabán megrendezett OSB döntő igazi csemegének ígérkezett a röplabdát szerető közönségnek, mert olyan csapatok jutottak be, hogy megtippelni is nehéz volt, hogy kik jutnak el a döntőig.

A lányok mezőnyében öt egyformán kiváló gárda küzdött a helyekért,  talán csak a Nyíregyházi csapat volt egy picit gyengébb a többieknél.

A KESIS lányok a TFSE-KRA -val kezdtek,és döcögős játékot produkálva 3:1-re kikaptak. Egyből utána a régi rivális Gödöllőiek következtek. Őrült küzdelem jellemezte a játékot, fordulatokban gazdag, szoros mérkőzésen 3:2-re nyert a KESI. Ez azt jelentette, hogy másnap a négy közé jutásért a nyíregyházi lányokat kell legyőzni.

 

Szombat délelőtt már nagyon meleg volt a csarnokban, de ez sem hátráltatta lányainkat, és fölényes győzelmet arattak.

Délután a VASAS várt a lányokra az elődöntőben. Talán ezt gondolták az edzők  az év mérkőzésének, és nem is tévedtek nagyot, mert csodálatos mérkőzést láthatott a közönség.

A Kecskeméti lányok nem tisztelték nagy nevű ellenfelüket és óriási küzdelemben, hatalmas szívvel és akarattal játszva  diadalmaskodtak . Hatalmas volt az öröm, mert nem sűrűn sikerül legyőzni a Vasast és pont most ez a győzelem bajnoki döntőt ért.

A döntőben újra a TFSE-KRA csapata volt az ellenfél. Mindenki a csapat körül bizakodott, hogy mivel jól ismerjük őket ,egy a  péntekinél jobb játékkal győzni tudunk.

Vasárnap délelőtt már érezhető volt a feszültség a lányokon, lelkes készülődés , fájó porcikák kencézése, , masszírozás folyt, sőt még egyforma, piros színű szalag is került az egyformára fonott hajakba ,amit az edzők a csuklójukon viseltek az együvé tartozást jelezve.

A bemelegítés is láthatóan idegesen alakult, valószínű, hogy a centerpálya és a szokatlanul nagy tér is idegen volt a lányoknak.

Ennek ellenére jól indult a mérkőzés, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok de a végjátékban két jó nyitással mi , a KESI szerzett előnyt. A második szett is szoros volt, úgy nézett ki, hogy miénk lesz az is, de a TF jól hajrázott és nyert. A harmadik a taktikai csata játszmája volt, a lányok küzdöttek, hajtottak, egy-két jó nyitás sorozat kellett az újabb játszmanyeréshez. 2:1 a KESI-nek.

Sajnos a 4. szorosan, de elment, így jöhetett a mindent eldöntő 5. játszma.

Kecskeméti szempontból jól kezdődött, így 8:6-tal cseréltünk térfelet. Ez a TF-nek jött jól, egy 6:2-es roham után fordítottak 12:10-re. A KESIS lányok utolsó tartalékaikat is bevetve próbáltak zárkózni, de az ellenfél megtartotta az előnyét és 15:12-re megnyerte a játszmát, és ezzel a mérkőzést.

Tapsolt a nézőtér de nem csak a győztesnek, hanem az ezüst érmesnek is, mert olyan csatát láthattak , ami mind nekik, mind a szakembereknek emlékezetes marad. Megható jelenet volt, hogy a Fiú csapat díszsorfalat állt a lányoknak, és tapssal éljenezve köszöntötték az ezüstérmes csapatot.

„Most még el vagyunk keseredve a vereség miatt, de remélem, hogy nemsokára sikerként élik meg a lányok ezt a helyezést, mert nagyon picin múlott az aranyérem. Az egész éves teljesítményük előtt kalapot emelünk és bízom benne, hogy rengeteg siker vár még erre a csapatra és a Kecskeméti női röplabdára. Köszönöm mindenkinek, aki segített elérni ezt az eredményt, remek munka volt.” – mondta Szappanos Tibor  a csapat edzője.

 

A torna All star csapatába került: Vezsenyi Adrienn

A torna legjobb támadó játékosa: Kiss Gréta

 

A csapat tagjai: Kiss Gréta csk., Bondor Blanka, Kökény Nóra, Vezsenyi Adrienn,Páli Petra , Kökény Petra, Rakiás Anita, Oláh Döniz, Juhász Karolina, Vígh Dóra, Strung Laura

Edző: Szappanos Tibor, Szappanos Máté

 

Csapat vezető: Csizmadia Szabolcs

 

Végeredmény

 

  1. TFSE-KRA
  2. Kecskeméti Sportiskola
  3. Vasas Óbuda
  4. Békéscsabai RSE
  5. TEVA Gödöllői RC
  6. Nyírsuli

 

 

Gratulálunk az eredményhez!

Hajrá KESI!!!

 

A torna fényképei Csukás Zsolt Facebook-oldalán megtekinthetők, letölthetők:

https://www.facebook.com/zsolt.csukas.7?fref=ts

Forrás: www.hunvolley.hu
Kategória: Archív, Röplabda