Nagy lépést tettek a serdülő leány kosarasok az országos döntő felé

Nagykanizsán rendezték meg az Országos Középdöntő I. fordulóját ahol négy csapat részvételével, egy kétnapos tornán körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a csapatok. Serdülő együttesünk mindhárom meccsét megnyerte.

 

KECSKEMÉTI SI/A – SZEGED KE/A 98-51 (23:6,17:21,27:10,21:14)

Gereben Lívia 18, Sipos Zsófia 16, Burján Bianka 4, Tóth Fanni 10, Dugár Dóra 6, Varga Anna 3,

Monus Petra 4, Hajnal Fanni 6, Szórád Laura 9, Mérész Beatrix 7, Petró Ildikó 9, Kovács Bernadett 6

 

KECSKEMÉTI SI/A – PVSE-PÉCS 2010 113-36 (25:8,36:9,29:11,23:8)

Gereben Lívia 26, Sipos Zsófia 14, Burján Bianka 4, Tóth Fanni 11, Dugár Dóra 8, Varga Anna 6,

Monus Petra 8, Révész Sára 8, Szórád Laura 8, Mérész Beatrix 4, Petró Ildikó 9, Kovács Bernadett 7

 

KANIZSA DKK/A – KECSKEMÉTI SI/A 62-89 (8:20,13:31,16:20,25:18)

Gereben Lívia 30, Sipos Zsófia 15, Burján Bianka 2, Tóth Fanni 14, Dugár Dóra 6, Varga Anna 6,

Kovács Adrienn 4, Révész Sára 2, Szórád Laura 0, Mérész Beatrix 0, Petró Ildikó 6, Kovács Bernadett 3

 

A Szeged csapatával kezdtünk akiktől a tavalyi bajnokságban közel 30 pontos vereséget szenvedtünk az alapszakaszban. Volt miért revansot venni. A második negyed kivételével mindig tudtuk növelni az előnyünket. Mind a 12 játékosnak sikerült kosarat szereznie.

 

Aznap este következett a második mérkőzésünk a Pécs csapata ellen. Remekül sikerült az első félidő (61:17) sokszor még a félpálya előtt labdát szereztünk és sok kontra támadásból értünk el pontot. Különösebb ellenállás nélkül nagy arányú győzelmet arattunk a két korosztályos válogatottal felálló pécsi együttes ellen.

 

Másnap délben a csoportban szintén két győzelemmel álló Nagykanizsa következett. Készültünk a Kanizsából mivel ebben a csapatban játszik két ’98-as válogatott mellett az ország egyik nagyon tehetséges, 192 cm magas, két korosztályban is válogatott kerettag játékosa Kiss Virág. Különösen izgult mindenki mivel augusztusban egy felkészülési tornán 25 pontos félidei vezetésnél „sikerült” 2 pontos vereséggel befejeznünk a meccset. Most is mint az előző két mérkőzésen is egész pályán letámadtunk amivel sikerült zavarba hozni ellenfelünket. Következett a második negyed ahol el kellet húznunk ahhoz, hogy a második félidőre elegendő előnyünk legyen. Akaraterőből, küzdésből és tudásból is nagyot teljesített a második negyed. A hatodik percbe már 20 pontos vezetést sikerült az utolsó négy percben még növelni 30 pontra. Többször előfordult a negyed vége felé, hogy kosárszerzés után az ellenfelünk nem tudta bedobni a labdát mert az alapvonali játékos és a pályán lévő társai a térdükre támaszkodva próbálták kipihenni az általunk diktált iszonyatos tempót, nagyon jól bírtuk- köszönet Klári néninek!

 

A félidőre megtermelt 30 pont különbségnek nagyon visszafogottan örültünk mert nem tudtuk, hogy sikerül-e megtartanunk a végére az előnyt. A harmadik negyedben nem hogy megtartottuk hanem még növeltük a különbséget is 38 pontra. Sajnos a negyed végére az addig fantasztikusan védekező Petró Ildikó és Kovács Adrienn párosunk kipontozódott. Az utolsó negyedre egy kicsit csökkent a különbség mivel Virág a magassági fölényét kihasználva az addig szerzett 18 pontjára még 12 pontot termelt.

 

Gerebenné Zita: – Nagyon örültem a győzelemnek különösen azért mert még így is sok ajtó-ablak ziccert hagytunk ki és néhol a játékvezetőkkel is vívni kellet . A Kanizsának a mérkőzésen 13 míg nekünk 29 hibát (közte két szándékos) ítéltek meg. Kiss Virág olyan jól védekezett, hogy a 37 percben vétette az első és ezen a mérkőzésen az utolsó hibáját is! Örülök, hogy ilyen szép hétvégét sikerült szereznünk a csapatot elkísérő lelkes 15 tagú szülői gárdának akik végig buzdították és szurkolták a meccseket, bár egy kicsit aggódtam amikor kiderült a szállásunkon, hogy aznap estére szerveztek az épület ebédlőjébe az az évi esedékes farsangi bált. Azon már meg sem lepődtem, hogy az előre megrendelt és kifizetett vasárnapi ebédünket egy másik csapatnak szolgálták fel így nekünk maradt az ő általuk megrendelt hidegszendvics. A csoport elsőségünkkel a legjobb 12 csapat között vagyunk és nagy lépést tettünk az országos döntőbe kerülésért. Nagyon, nagyon gratulálok az én „kis” csapatomnak és remélem, hogy tovább menetelünk a legjobb nyolc csapat közé!

Kategória: Archív