Már csak egy hely kiadó

Már csak egy hely kiadó

Folytatódtak a fiú országos ifjúsági kupa küzdelmei, az A-1 csoport a 3. fordulóban Kaposváron játszotta le soros minitornáját, vagyis az eddig hibátlanul éllovas volt a házigazda, melynek így komoly esélye nyílt, hogy már az utolsó előtti körben kiharcolja az országos döntőbe jutást.

A kaposváriak mellett a Sümegi RE, a Kecskeméti Sportiskola, a Dági KSE és a Csepel vett részt a minitornán.

 

A hazaiak – akik eddig még szettet sem veszítettek – az utolsó helyen álló sümegiek ellen kezdtek. Nem nehéz kitalálni. milyen végkimenetellel. A vendégeknek még csak szoros szettet sem sikerült összehozniuk, a vége sima 3-0 lett.

A második találkozón a szintén csoportfavorit, KeSI csapott össze a Dágiakkal. Ez a mérkőzés már legalább hozott szoros játszmákat, sőt, a Dág meg is nyert egyet. Ez azonban még kevés volt a győzelemhez, mert a kecskemétiek hármat simán behúztak, a vége 3-1. Ezzel a kaposváriak mellett a kecskemétiek is mindössze egy sikerre voltak a továbbjutástól.

A KeSI-nek adódott előbb alkalma ezt biztosítani. Élt is a lehetőséggel, de óriási küzdelem árán. A csoport harmadik – még továbbjutó – helyéért pályázó Csepel volt az ellenfél, fordulatos mérkőzésen. Mindkét csapatnak voltak nagyon erős, és ugyanannyira gyenge szettjei, 2-2-es döntetlennel érkeztek az utolsó játszmához. Ezt viszont már a kecskemétiek bírták jobban erővel mind fejben, mind fizikailag, így megnyerték. Összesítésben ez 3-2-es győzelmet, és az országos döntőbe jutást jelentette.

A Csepelnek az a hálátlan szerep jutott, hogy a házigazda is ellene biztosíthatta a fináléját. Az előző találkozó rengeteget kivett a fővárosiakból, így nem is volt kérdés a mérkőzés végkimenetele. A Kaposvár meg nyilván úgy gondolta, nem pont hazai közönség előtt szeretné első szettveszteségét elkönyvelni. Magabiztos játékkal aratott 3-0-s győzelmet. A második továbbjutó kilétére is fény derült.

Még egy fordulót rendeznek február 11-én ebben a csoportban, ahol a nyolcpontos Csepel, valamint az egyaránt hétpontos Sümeg és Dág harcol az utolsó továbbjutó helyéért.

Kategória: Archív