„MAGYARORSZÁG DIÁKOLIMPIAI BAJNOKA”

„MAGYARORSZÁG DIÁKOLIMPIAI BAJNOKA”

2012. március 10.-én szombaton Székesfehérváron került megrendezésre az Úszó Diákolimpia Országos Döntője I. és II. korcsoportban.

A Döntőbe az I. és II. korcsoportban a fiúk és a lányok egyaránt 50 m mell, gyors és hátúszásban méretettek meg, míg a II. korcsoportosok 4*50m gyorsváltóban is megméretettek. A döntőbe való bejutás feltétele a megyei első hely volt, azaz a szabályok értelmében egy adott korcsoport, adott versenyszámában minden megyéből kizárólag az első helyezett jutott az országos döntőbe.

 

A 2012. február 16.-án megrendezett Bács-Kiskun megyei döntőben, a KESI színeiben Mészáros Dániel a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója I. korcsoportban mindkét versenyszámát megnyerte (50m fiú mellúszásban és 50m fiú gyorsúszásban), míg II. korcsoportban a Kecskeméti Református Általános Iskola fiú és lány váltója is első helyen ért célba, így a Diákolimpia országos döntőn ők képviselhették városunkat és Bács-Kiskun megyét.

Mészáros Dániel 50 méteres mellúszásban 43,75-ös idővel szerezte meg az aranyérmet és ezzel elnyerte a „Magyarország Diákolimpia bajnoka” címet. Ezzel az időeredménnyel az 50 m fiú mellúszás ranglista elsőbbséget is átvette a 9 évesek között. (200 m mellúszásban szintén listavezető). Az 50 méteres gyorsúszásban szintén egyéni legjobbját úszva, 3-ként csapott célba, így ebben a versenyszámban is dobogóra állva egy bronzéremmel is gazdagította éremgyűjteményét és hozott dicsőséget Kecskemét városának.

 

A II. korcsoportosok versenyében a 4*50m fiú gyorsváltó a 9. helyet szerezte meg, míg a lányok a 13. helyen értek célba. A váltó tagjai: Bodor Anna, Károssy Csenge, Szabó Luca, Micsinai Erika, Losonczi Flóra, Borsodi Mátyás, Borsodi Máté, Földházi Ákos, Barta Zsolt, Magony Joshua.


Mészáros Dániel edzője: Ujszászi Kornél

A váltó edzője: Lipták Éva, Paksi Csilla, Ujszászi Kornél

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

Kategória: Archív, Úszás