Kettő sima és egy fordított

Kettő sima és egy fordított

Az elmúlt fordulóban a kecskeméti és a békéscsabai fiú vízilabada sport mérte össze erejét.

A „Csabai Csirkefogók” csak a gyermek korcsoportban tudtak borsot törni az orrunk alá . A serdülőknek és a felnőtt csapatnak nem okozott problémát a győzelem megszerzése.

 

 

 

Fiú Gyermek Országos Bajnokság

KESI-Csabai Csirkefogók 6:9

A második mérkőzését játszó Sárközi Viktor kitűnt a csapatból, mert mezőnymunkájával a hátán vitte a csapatot négy negyeden keresztül. A közeljövőben a korosztályos válogatott edzésére is meghívót kapott játékos a nagy akarásban sorra hagyta ki azokat a lövéseket, amiket pihentebben értékesíteni szokott. A naggyá tett békéscsabai kapus így a legfontosabb ellenfélnek bizonyult.

Kitűnt még a kecskeméti játékosok közül akarásával Négyessy András, aki az elmúlt időszakban a legtöbbet fejlődött. Rehák Viktor amennyiben hajlandó kijavítani technikai hibáit, a későbbiekben még mérkőzésenként legalább ennyi gólra lesz képes. A kapuban Zvekanov és Hornok, ami kötelező volt, azt megfogta. Pálfi Tamás pedig remek szereléseivel tűnt ki.

A mérkőzés után elmondtam azoknak a játékosoknak, akiket személyesen is megneveztem ott, hogy sokkal többet várok tőlük, mert adottságaik megengednék azt, hogy meghatározó játékosok lehessenek a csapatban. Tudom, hogy a szürke is szín, de én a színes egyéniségeket, a játszó játékosokat szeretem, mert ebben a korban még játéknak kell tekinteni a vízilabdát, persze a csapat érdekeit szolgálva.

 

Fiú Serdülő Országos Bajnokság

KESI-Csabai Csirkefogók 10:3

A vasárnapi serdülő meccsen a végeredmény egyetlen percre sem került veszélybe. Az első negyed 5-0 után kihagyhatatlannak tűnő helyzeteket is sikerült a vezetés biztos tudatában elrontani.

A második negyedben a sok hiba miatt csak egyel tudtuk növelni előnyünket. Az ellenfél a harmadik negyedben tudta az első gólját megszerezni, ami a védelmet dicséri. A harmadik negyed harmadik percétől már nem számíthattunk sokadszorra Zubek Leventére, mert ismét összeszedte a kipontozódáshoz szükséges hibapontokat.

A helyére beállt fiatalok szinte hiba nélkül játszottak, de érdemben már nem tudtak hozzátenni a nagyobb gólarány eléréséhez.

Játszottak:

Szilágyi Bence, Szabó Boldizsár 2, Nagy Szabolcs 1, Zubek Levente 3, Kalmár Ferenc, Simon Gábor 4, Simon Balázs, Kosztolányi Gábor, Markó Bence, Mezős Csaba, Sárközi Viktor, Rigó Dániel, Budai Ákos.

 

OB I/B Osztályú Országos Bajnokság

HVSE-KESI – Csabai Csirkefogók 17:7

Már az első negyedben előnyt szerzett a hazai csapat Varga István és Jenei góljaival. A második negyedben Varga István, Heródek és Kiss Ádám góljai tovább hizlalták a kecskeméti előnyt, mig Bácsi Miklós jó védőmunkájával tünt ki. A harmadik negyedben folytatódott a Kecskemét látványos jó játéka, bár sok helyzet kimaradt, de Bajáki és Bogdán góljai jókor érkeztek. Az utolsó negyedben a fáradó vendégek ellen fölényessé vált a hazai győzelem, az utolsó gólt centerből a 16 éves Szabó Boldizsár lőtte.

HVS-KESI: Csuta Dániel – VARGA ISTVÁN 5, KISS ÁDÁM 3, Hartman József, Jenei Vilmos 2, HERÓDEK BENCE 3, Varga Bence.

Csere: Bácsi Miklós, Bogdán László 1, Bajáki Dániel 2, Szabó Boldizsár 1, Berente Imre, Simon Gábor.

Edző: Somossy József, Simon Gábor.

 

Kategória: Archív, Vízilabda