Kettő pontos vereség a Szekszárdtól

kadettcsapaKecskeméti SI -Atomerőmű KSC Szekszárd 68-70 (18:14, 22:21, 14:20, 14:05)

Kecskeméti SI: Dobos 25, Nagy H. 9, Gereben 6, Kálló 5, Ősze 15. Csere: Domokos , Rimóczi , Boros 2, Futaki,Mikó, Murár, Baukó 6., Edző:Radics Anna
Atomerőmű KSC Szekszárd legjobbjai: Bari 10, Nagy Zs. 10, Rick 25, Studer Á. 19.

2012. február 8-án szerda este megkezdte kadett csapatunk a Kiemelt Bajnokság felső házában a rájátszás mérkőzéseket. Az utolsó decemberi mérkőzésünk óta bajnoki összecsapásunk nem volt, de januárban 4 edzőmeccset játszottunk, és egy kisebb alapozás is volt a lányoknak.

Kicsit rossz előjelekkel indultunk neki a csatának, hiszen Dobos, Nagy H. és Csorba is beteg volt. Szerencsére ketten vállalták a  játékot, de Csorba még nem tudott pályára lépni.

Ami viszont pozitívum és nagyon jó hír, hogy Baukó Gréti és Murár Fanni is a sérüléseik után lassan fél évvel újra kezdenek a csapat rendelkezésére állni. Már szépen együtt edzenek velünk. Gréti visszatérése jól sikerült, hiszen 13 percet töltött a pályán, 6 pontot dobott és nagyon hasznosan védekezett.

A mérkőzést mi kezdtük jobban az első félidőben. A szekszárdiak nem igazán találták helyüket a teremben, nem ment nekik úgy a dobás, mint ahogyan az tőlük megszokott. 10 pont is volt az előnyünk, de mint tudjuk olyan csapattal álltunk szemben, akiknél nincs lehetetlen és a sírból is képesek visszahozni magukat.

Egy hatalmas csatát játszottunk az ellenféllel a második félidőben is, de ott már magukra találtak és a kiegyenlítés után át is vették a vezetést.

Kiemelkedő teljesítményt Dobos Ági nyújtott, aki 25 pontja mellett szedett 13 lepattanót, kiharcolt 9 faultot, 6 blockolt dobása volt és 47 IBM ponttal zárta a 40. percet. Ez a statisztikai része, de egyéni védekezésben még javulnia kell.

Ősze Vivi is folyamatosan agresszív volt a pályán, mindig veszélyt jelentett az ellenfél gyűrűjére.

Kálló Dóri és Nagy Heli nagyot küzdöttek, Helgának voltak szép betörései, Dorcinak nagyon jó védekezései. Dorcinak irányítóként szervezésben, Helinek a passzaira kell jobban figyelnie.

Boros Eszti próbálta összerendezni a csapatot, ami nem is ment rosszul neki, viszont a nagy nyomás alatt ő is sokszor pontatlanul passzolt.

Gereben Dorka sem adta könnyen magát ,lepattanóban nagyon hasznos volt(11), de néha -néha elbújt a pályán.

Panasz nem lehet a csapatra, hiszen mindent megtettek a győzelem érdekében, viszont a sok eladott labdánk megbosszúlta magát és a végén 2 pontos vereséget szenvedtünk.

Egy biztos :arra jó volt ez a mérkőzés, hogy lássuk milyenek lehetnek a nyugati ellenfeleink. Egy ilyen meccs után azt mondom nem lesz könnyű dolog bekerülni a döntőbe, de ha ilyen mentalitással játszanak a lányok képesek lehetünk bárkit legyőzni.

A fejlődés érezhető, látható a gyerekeken, de tudatosságban még javulni kell.

A szurkolóknak köszönjük a bíztatást, öröm így játszani, hogy a HAJRÁ KECSKEMÉTTŐL zeng a csarnok.

Várunk mindekit legközelebb is. Jövő héten csütörtökön Pécsre utazunk és vasárnap játszunk majd ismét hazai pályán. Reméljük győzni is tudunk.

Kategória: Archív