KESI győzelem a KUVA Kupán

2 meccs 2 győzelem. A KESI Leány serdülő vízilabda csapat nyerte a Kecskeméti Utánpótlás Vízilabda Alapítvány Kupáját.

2010-02-28.-án került megrendezésre a KUVA Kupa. A leány csapatok közül az Universitas Szeged, a ZF Eger és a Kecskeméti Sportiskola csapatai képviseltették magukat. Az első mérkőzést a KESI és a Szeged játszotta, ahol változatos mérkőzésen 14 – 12 arányban végül a KESI győzött. A második meccsen rendkívül kiélezett küzdelemben a Szeged le tudta győzni az Eger csapatát, így a KESI-nek a harmadik mérkőzésre már a döntetlen is elég lett volna a kupagyőzelemhez. A kecskeméti csapat azonban nem a döntetlenre játszott, hanem minden idegszálával a győzelemre koncentrált. Így végül kitűnő teljesítményt nyújtva nagy arányú 17 – 3-as győzelemmel elhódította a kupát.

KESI – Universitas Szeged 14 – 12 (5-4, 4-2, 2-5, 3-1)

KESI Leány csapat: SZIKORA E. (kapus) – Biharvári, FÜZES 7!, Földházi, KŐRÖSI 5, Lisztes, Varga, Szikora F, Szabó 1, Forró, VAVREK 1. Edző: Szabó László

Értékelés: A mérkőzésen szinte végig vezettünk, egyszer kerültünk hullámvölgybe, de fel tudtunk állni és végül meg tudtuk szerezni a győzelmet az ellen a Szeged ellen, akitől az tavalyi szezonban mindkétszer kikaptunk. Vavrek remekül védekezett Füzes és Kőrösi pedig elől sziporkázott. (Szabó László edző)

ZF Eger – U. Szeged 8 – 10

KESI – ZF Eger 17 -3 (5-0, 5-1, 4-1, 3-1)

KESI Leány csapat: SZIKORA E. (kapus) – Biharvári, Füzes 3, Földházi 1, Kőrösi 3, Lisztes 2, Varga, Szikora F, SZABÓ 5, Forró, Vavrek 3. Edző: Szabó László

Értékelés: Kiváló kapusteljesítményt nyújtott Szikora Enikő és a védelemben Vavrek Zsanett. Ez volt az alapja a nagy arányú győzelemnek. Rendkívül elégedett vagyok a fiatal játékosokkal is, hiszen a mérkőzés felétől ők játszottak. Az 5 gólig jutó Szabó Szonja vezérletével gyakorlatilag a gyermek korosztályú csapat is le tudta győzni az egrieket. (Szabó László edző).

Kategória: Archív, Vízilabda