Karácsonyi házi úszóversenyt rendezett az úszószakosztály

Karácsonyi házi úszóversenyt rendezett az úszószakosztály

2020. december 18-án a Kecskeméti Fürdőben rendezte meg a Kecskeméti Sportiskola úszószakosztálya a karácsonyi házi úszóversenyét.

A versenyen 3 csoportól  – verseny előkészítő, kis és nagy versenyző – 53 sportiskolás úszó vett részt.

Az eseményen, a vírushelyzetre való tekintettel, a szülők nem vehettek részt. A gyerekek a szigorú szabályokat betartva kéz fertőtlenítés és testhőmérséklet mérés után léphettek be a fürdő területére, és mind a verseny alatt mind pedig az eredményhirdetéseknél kötelező volt a maszk viselése és ammenyire csak lehet, a távolság betartása is.

A versenynek több célja is volt. Egyrészt, hogy a frissen leigazolt gyerekek először hazai kereteken belül versenyezzenek, másrészt azon versenyzőknek is legyen sikerélménye, akiknek az előző versenyeken nem sikerült dobogós vagy pontszerző helyen végezniük.

A versenyen szervezésnél fő szempont volt, hogy lehetőleg minél több elégedett gyerek térjen haza a versenyről, ezért a 2009-2010-es évben született lányok kivételével, minden versenyszámnak évjáratos értékelése volt, ahol az első, második és harmadik helyezettek érem-, míg a negyedik, ötödik és hatodik helyezettek oklevél díjazásban részesültek.

Ezen felül az első helyezettek értékes Decathlon tárgyjutalmakat (köpeny, úszószemüveg, polifoam matracot) kaptak ajándékba.

A sportiskola oktatói és edzői 78 érmet (31 arany, 24 ezüst és 23 bronz) és 31 db értékes ajándékot osztottak szét versenyzők között.

Poczó Elemér vezetőedző értékelése szerint, a versenyen számos jó eredmény és sok egyéni csúcs született. Külön örült annak, hogy akik idén ősszel kerültek ki az úszásoktatósból, Nagy Nikolett és Tóth Dániel munkatársaitól, már 3 versenyszámban remek időeredménnyel tudtak bizonyítani. A verseny legfiatalabb indulója Schnábel Kevin volt, aki idén töltötte be 6. életévét.

Munkatársaimmal együtt minden gyereknek az elért eredményekhez szívből gratulálunk, nekik és szüleiknek áldott békés karácsonyi ünnepek és sikerekben, egészségben gazdag új esztendőt kívánunk!

A fotókat Lukács Norbert készítette.

Kategória: Úszás