Junior bajnok Cseh Márk

Junior bajnok Cseh Márk

Az elmúlt két hétben dzsúdósaink sokat küzdöttek a tatamin. A versenynapok kemény kihívást jelentettek a KJC-KESI növendékeinek, akik nem üres kézzel tértek haza.

A még ifjúsági korú Cseh Márk-becenevén: Széles- megnyerte a junior korosztály B csoportjának országos bajnokságát. A bajai arénába nyolc kecskeméti judoka indult, közülük ketten döntőt vívtak. Horváth Levente-Boxer-és Széles a 66Kg döntőjében csaptak össze. Mindketten kiemelkedtek a mezőnyből, pedig Szélesnek két évvel idősebb versenyzőket kellett legyőznie. Nem volt másként a döntőben sem: az ifjúság elsöprő erejével, waza-arival győzte le klubtársát. 55Kg-ban Szabó Levente ötödik lett, kissé visszafogottabb versenyzést produkálva. A többiek, lévén első éves ifik számára kemény diónak bizonyult a mezőny. Ettől függetlenül dicséret illeti szinte mindegyikőjüket, hiszen szemernyi félsz nélkül, minimális különbségekkel véreztek csak el.

 

A második szombaton rendezték meg a Judo Diák A és B Országos Bajnokságot.

A maratoni hosszúságú verseny megrendezésének Cegléd városa adott helyet. A verseny este fél tíz magasságában ért véget. Ennek oka a nagy induló létszám és a regionális csapatverseny lebonyolítása volt. A hosszú versenynap meglehetősen megterheli a kis dzsúdósok idegrendszerét, ám szerencsére nagyobb sérülés nélkül ért véget a megmérettetés.
A kecskeméti versenyzők maroknyi seregéből meglehetősen szép eredmények születtek. Ugyan Mucsi Maja nem tudta megvédeni tavalyi címét, az előkelő második helyet foglalhatta el. Harcos énjét elővéve Lipótzy Eszter a döntőig menetelt, a fináléban már kissé alábbhagyott harci kedve, ám mindenesetre szépen dolgozott. Az egyéniben szerzett ezüstérem mellett, a Dél-magyarországi Régió leánycsapatának tagjaként a csapatbajnokságot bronzéremmel zárta. Hegedűs Levente a 32 kilogrammban brillírozott, kisebb botlással a dobogó harmadik fokára állhatott.Sajnos Szakállas Botondnak nem sikerült az a bravúr, ami a  diákolimpián, így helyezetlenül zárta a versenyt. Cigány Zsombor ötödik helyezése és a még C korcsoportos, Kékesi Levente hetedik helye megfűszerezte a napot.

Eredmények:

Diák B korosztály:

Lipótzy Eszter 33kg 2.hely
Cigány Zsombor 60kg 5.hely
Kékesi Levente 32kg 7.hely

Diák A korosztály:

Mucsi Maja +56kg 2.hely
Hegedűs Levente 32kg 3.hely

Felkészítő Edzők: Kerekes Sándor, Kiss Endre, Nagysolymosi Tibor

 

Gratulálunk az eredményekhez!

Hajrá KESI!!!

 

Köszönjük a Kiss Endrének a beszámolót.

képek: www.kjc.hu

 

Kategória: Archív, Judo