Interjú az ökölvívó szakosztályvezetővel, Németh Jánossal

Interjú az ökölvívó szakosztályvezetővel, Németh Jánossal

KESI ökölvívó szakosztály

KESI ökölvívó szakosztály

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mióta a Kecskeméti Sportiskola ökölvívó szakosztályának vezetője?

2008 óta vagyok szakosztályvezető, egy másik edzővel dolgozunk együtt, Pekanov Tamással, de nem érzek különbséget kettőnk között azért, mert én vezető vagyok. Csak úgy lehet együtt dolgozni, ha két ember megérti egymást és az is fontos, hogy a két edző egyformán gondolkozzon az edzésekről. Ugyanaz legyen a célunk, hogy a gyerekek megerősödjenek és eredményesek legyenek. Kell, hogy szinkronban legyünk.

 

 

 

Honnan a sport szeretete?

1983-ban kezdtem az ökölvívást, a bátyám által, aki már akkor járt edzésekre. Megtetszett a boksz és a bátyám a versenyekről sokszor győzelemmel, dicsőséggel és büszkén jött haza. Azóta a sportág iránti szeretetem töretlen, megmagyarázhatatlan, hogy miért szeretem. 1992-ben végeztem el az edzőit és szépen kirajzolódott, hogy az utánpótlás-neveléssel, a gyerekek tanításával szeretnék foglalkozni, azzal, hogy megszerettessem a gyerekekkel ezt a sportágat.

KESI Németh János és Pekanov Tamás

Németh János és Pekanov Tamás edzők

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan működnek? Milyen forrásokból?

A Kecskeméti Sportiskola biztosítja az anyagi és az irodai hátteret a versenyeztetésre, ami segítség, hogy teljes mértékben a szakmai munkára koncentrálhassunk. Persze a pénzügyi forrás mindig lehetne magasabb, hogy a gyerekek minél több versenyre eljuthassanak és rutint szerezzenek éles szituációkban. Ez a közösség sokuknak az eredményességen kívül segít életcélt, rendszert, hovatartozást találni. Talán ez a mi igazán nagy sikerünk és ezért is fontos a szerepünk a kecskeméti sportéletben.

KESI ökölvívó szakosztálynak edzése

KESI ökölvívó szakosztályának edzése

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hány gyerek sportol a KESI ökölvívó szakosztályában?

30-35 gyerek jelenleg. A fő edzések a Bóbis Gyula Edzőcsarnokban vannak hétköznap 16.00-tól 17.30-ig, de emellett a Colosseum Fitnessben van lehetősége a gyerekeknek plusz edzésekre. Itt egyénileg is tudunk foglalkozni velük. Lukács Zoltán, fintessterem-tulajdonos nagyon sok kedvezményt biztosít az ide járó utánpótlás, KESI-s sportolóknak. Patronálja azokat a gyerekeket, akik céltudatosan küzdenek a céljuk elérésért.

 

Milyen eredményeket értek el eddig a gyerekek?

Amióta a Kecskeméti Sportiskola működik nincs olyan évünk, hogy ne lenne országos bajnokunk és minden évben részt veszünk EB-n vagy VB-n. Minden korosztályban vannak válogatottaink, van junior Európa-bajnokunk és junior világbajnok 2. helyezettünk is. Kalmár Beatrix legutoljára Tajvanon, a VB-n volt a válogatottal, de részt vett már EB-n idén és tavaly is, akkor 5. helyen végzett. László Szilárd, aki idén junior EB-n vett részt Lvivben, Ukrajnában az 5. helyet szerezte meg és most készül a VB-re, ami szeptember elején lesz Szentpéterváron. László Andor, Szilárd testvére az idén júliusban megnyerte az Erdélyi Kupát. Orbán Adrián most készül az edzőtáborban a serdülő EB-re. Rajtuk kívül is sok tehetségünk van még, akik remélem, hogy megmaradnak ennek a sportágnak.

Nekünk egy kezdő ugyanolyan fontos, mint az, aki már versenyez. A srácokat úgy neveljük, hogy akik már eredményesek, nem lenézik a kisebbeket, hanem segítik őket.  A fiam is velünk edz, mindig úgy próbáltam nevelni, hogy azt csinálja, amit szeret, ő is itt ragadt le, a boksznál.

Kalmár Beatrix EB 5. helyezett, 2014.

Kalmár Beatrix EB 5. helyezett, 2014.

László Andor kupagyőztes, Erdély, 2015.

László Andor kupagyőztes, Erdély, 2015.