II. Aranyhomok Kupa úszóverseny II. forduló

II. Aranyhomok Kupa úszóverseny II. forduló

 

2013.04.20-án került megrendezésre a Kecskeméti Fürdőben a II. Aranyhomok Kupa nemzetközi úszóverseny II. fordulója. Az első fordulóhoz hasonlóan most is jelentős nevezés érkezett a versenyre, 40 egyesület 646 versenyzője 1978 alkalommal ugrott a vízbe. A közel 9 és fel órás versenyen mind a versenyzők, mind a rendezők kitettek magukért. Előbbiek időeredményeikkel, míg a rendezők a pörgős, kitartó lebonyolítással.

 

A két forduló mérleg impozáns, hiszen 1406 versenyező nevezett 56 egyesületből és mindösszesen 3992 rajt került lebonyolításra. Az összesített csapatversenyben a MÚSZ pontok alapján az első helyezésért járó vándorserleget a Kőbánya Sport Club vihette haza, második helyen a tavalyi győztes A Jövő SC Veolia csapata lett, míg az összesítés harmadik, dobogós helyezését a kecskeméti közös csapat a BÁCSVÍZ-KVSC-KESI szerezte meg.

A kiosztott érmeket tekintve a Jövő SC szerezte a legtöbb aranyérmet, szám szerint 26-ot, további 16 ezüst és 16 bronzérem mellett. Az éremszerzés képzeletbeli dobogóján a második helyen a Kőbánya SC áll (23-29-18), míg a harmadik helyezést a BÁCSVÍZ-KVSC-KESI szerezte meg (11-15-13).

 

Gratulálunk valamennyi csapatnak, versenyzőnek az elért eredményekhez!

A verseny jegyzőkönyve az alábbi linken érhető el:

http://kvsc.info/sites/default/files/attachments/2013/aranyhomok_2_2013_jegyz_v01.pdf

Kategória: Archív, Úszás