Győztek serdülő vizilabdázóink

Győztek serdülő vizilabdázóink

A KeSi serdülő vízilabdacsapata fegyelmezett, jó csapatjátékkal és szép gólokkal – melyben Kosztolányi Gábor és Simon Gábor járt az élen – nyert a Kósz Zoltán olimpiai bajnok által irányított MTK Szentendre ellen. A gyermek korosztályban a vendégek győztek kilenc góllal.

A serdülőknél jól mutatja a meccs alakulását, hogy a kecskemétiek ellenfele 5-0 után, a harmadik negyedben tudta csak az első gólját (időn túl) a kapuba juttatni. A második góljukra is érdekes előzmények után került csak sor a negyedik negyedben, másfél perccel a vége előtt.

Szilágyi Bence “lehúzta a redőnyt”, amikor egyáltalán a nagyszerűen védekező Szabó Boldizsár nem szerelte le centerüket. A megúszásokból kivette a részét mindenki, mert igen nagy kedvvel játszottak. Érezték a lehetőséget, hogy most nagyon győzhetünk. Az ellenfél nem tudott semmilyen olyan taktikai elemet felállítani, amit ne fordítottunk volna a javunkra. A nagy lelkesedés azért meghozta a nagyobb szintű könnyelműséget is. Bizonyítja ezt a két kihagyott ötméteres is. Másik hármat nem adtak meg, de a mi “hibáinkat” ezzel kompenzálták. Ahogyan a televízióban szokták mondani: Kosztolányi Gábor élményszámba menő góljai nem jöhettek volna létre, ha Nagy Szabolcs, Sárközi Viktor és Simon Gábor nem ad neki szinte tökéletes passzokat. A csereként beálló Rehék Viktor jól megállta a helyét a csapatban, míg Budai Ákos is, aki kéztörése után először védett kapunkban – értékelt Simon Gábor edző, aki hozzátette: – Jó érzés volt ezen az estén ennek a csapatnak az edzőjeként fogadni az olimpiai bajnok Kósz Zoltán gratulációját a mérkőzés után!

KeSi – MTK Szentendre 10-2 (1-0, 2-0, 3-1, 4-1)

KeSi: Szilágyi Bence, Szabó Boldizsár 2, Nagy Szabolcs, Zubek Levente 1, Kalmár Ferenc, Simon Gábor 3, Simon Balázs, Kosztolányi Gábor 3, Markó Bence, Sárközi Viktor 1, Mezős Csaba, Rehák Viktor, Rigó Dániel, Budai Ákos

Edző: Simon Gábor

Kategória: Archív, Vízilabda