Győzelem az év végén

Győzelem az év végén

Kadett csapatunk szerdán játszotta utolsó alapszakasz mérkőzését! Sajnos még mindig nem túl jó előjelekkel indultunk neki a mérkőzésnek, hiszen Dobos Ági sérülése még nem jött helyre, Kálló Dóri térdszalagja húzódott meg a Bolyai Kupán és Domokos Melittát 19-én műtötték még egy régebbi probléma miatt, amit már nem lehetett halogatni. Egyedül Nagy Helga sérülése javult és 2 hét kényszerpihenő után vállalta a játékot.

A gyerekektől az elvárás az volt, hogy ne ismételjenek meg egy olyan mérkőzést, mint legutóbb a Csata ellen.

 

Készültünk már a Miskolcra, hiszen Dubei Debora a legponterősebb játékosuk, így úgy gondoltuk, hogy egy vegyes védekezéssel lehet esélyünk egy jó meccset játszani.

Szerencsére a lányok minden elvárásomat felülmúlták. A pályára lépett játékosokat csak kiemelni tudom, hiszen ma nem mi bizonyultunk az esélyesebbnek, mégis szívvel és hatalmas hajtással a nálunk erősebb ellenfelet legyőztük.

Ősze Vivi régi önmagát adta. (22 pont, 12 lepattanó, 12 kiharcolt foult) Nagyon jól játszott, reméljük sokszor látjuk majd még ilyennek a pályán. Nagy Helga  a 2 hét kihagyás után mind lepattanóban, mind pontgyártásban odatette magát. Boros Eszter hatalmasat védekezett. Erki Laura bár kipontozódott, mégis nagy szerepe volt az ellenfél legjobb játékosának hatástalanításában. Rimóczi Edina vette át Laura szerepét amikor ő kipontozódott és nagyon ügyesen védekezett ő is , ezen kívül jó időben dobott fontos kosarakat. Gereben Dorka volt a másik legjobb lepattanózónk, 11-szer volt ő az „erősebb” a palánk alatt. Csorba Olívia pedig a fontos pontjai mellett jól védekezett zónában is. Majdnem az egész mérkőzésen vegyes védekezéssel dolgoztunk, amit jó kommunikációval oldottak meg a lányok! Végre elmondhatom azt, hogy tud itt minden játékos kosárlabdázni, csak hinnie kell önmagában. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, ez egy kellemes ajándék és csoda volt a mai estére!

Kecskeméti SI-Miskolci SI: 69:65 (24:17, 12:19, 15:13, 18:16)
Kecskeméti SI:BOROS 9/3, ERKI 2, RIMÓCZI 10/3, ŐSZE 22/3, GEREBEN 8. CSERE: CSORBA 6, NAGY 12, Gömöri, Miko, Futaki.
Edző:Radics Anna

Miskolci SI: Dubei 23, Kondrat 10, Kostyo 13.
Edző: Balogh Gabriella

A munkát januárban folytatjuk, addig a sérültjeinknek és a betegeknek is fel kell javulniuk. A bajnokság alapszakaszát a 3. helyen zártuk a keleti csoportban, így bejutottunk a legjobb 8 közé, ahol még keményebb összecsapások várnak ránk! Mindenkinek jó pihenést és Kellemes Ünnepeket!

HAJRÁ KECSKEMÉT!!!

Kategória: Archív