Főtáblán a Kecskeméti Sportiskola!

Főtáblán a Kecskeméti Sportiskola!

Izgalmakkal teli mérkőzésnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak szerdán a Zrínyi Ilona Általános Iskolába. A Kecskeméti Sportiskola leány röplabda csapata a Kalocsai SE csapatát látta vendégül a Magyar Kupa selejtezőjében.

A lányoknak ez volt idén az első tétmérkőzésük ebben a felállásban. Sajnos egy rosszkor jött betegség miatt így sem volt teljes a keretünk. Fehér Annának egy héttel a mérkőzés előtt begyulladt a mandulája. Szerencsére hasznos támogatást kaptunk a serdülőktől. Szappanos Tibor tanítványa, Kürthy-Kovács Ági kisegített bennünket.

A mérkőzés Tóth Vivien nyitásával, egy kifejezetten hosszú labdamenettel és kalocsai ponttal indult. A mérkőzés elején mindkét csapat idegesen, sok hibával kezdett. A vendégek nyugodtak meg hamarabb. Öt pontos hátrányban Csizmadia Szabolcs időt kért (6:11). Ez jót tett a vendéglátóknak, akik egy jó nyitássorozattal elkezdték a felzárkózást. Át is vették a vezetést, amikor Sztupovszki Anett kért időt(15:13). Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen 22:22-ig, amikor a hazaiak magukhoz ragadták a nyitás jogát és be is fejezték a szettet.. (25:22 1:0)

A második szett elején ismét a kecskemétiek játéka volt kapkodóbb. Sok hibával, kreativitás nélkül játszottak. 2:7-nél és 4:13-nál próbálta megszakítani a vendégek lendületét a hazai edző. Szavai hatottak, mivel egyre jobb és taktikusabb játékkal rukkoltak elő a kecskemétiek, azonban túl nagy volt a vendég előny, így ezt a játszmát ők nyerték(20:25 1:1).

A harmadik szett, szinte másolta az előzőt, de fordított előjellel. A hazaiak lendületes, bátor játékot mutattak, míg az ellenfél sok hibát vétett. Sztupovszki mindkét idejét kikérte a játszma közepéig, de a kecskeméti lányok ügyes megoldásaival és „vízfakasztó” bombáival nem tudott mit kezdeni a vendég csapat. Az előkészítő játékosok, (liberó, feladó) tökéletesen szolgálták ki őket. A végén megközelítették a Kecskemétet a vendégek , de utolérni nem tudták. (25:19 2:1)

A negyedik szettben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Három ponttál többel egyik társaság sem vezetett. Igazi röplabdafesztivált láthatott a „hírös” közönség, akik nagy lelkesedéssel próbálták belehajszolni a hazaiakat a győzelembe. A játszma végéhez egy pontos kecskeméti előnnyel érkeztek a csapatok, de a nagyobb rutin eldöntötte a szettet a vendégek javára (23:25 2:2)

Jött a mindent eldöntő 5. játszma. Kalocsai pont után egy kecskeméti bomba következett(1:1). Ekkor megrázta magát a házigazda és egy jó nyitássorozattal egészen 6:2 ellépett. Nem volt elég az előny, gyorsan egyenlített a Kalocsa. 8-nál kettővel ment a hazai csapat. Ezt az előnyt egészen 10:10ig őrizték. Szerencsére nem remegtek meg a kecskeméti kezek, és a fantasztikus szurkolásnak is köszönhetően ismét 2 pontos előnyre tettek szert (13:11). A Kalocsa azonban ismét egyenlíteni tudott, így Csizmadia edzőnek a 2. idejét kellett kikérnie (13:13). Segített…

Két jó megoldás, és jöhetett az ünneplés. (15:13 3:2)

Köszönjük mindazon kedves szurkoló segítségét, akik velünk együtt végigizgulták és végigszurkolták a mérkőzést.

Kecskeméti Sportiskola-Kalocsai SE 3:2 (22, -aa20, 19, -23, 13)

Következő hazai mérkőzés: November 12. (szombat) 10.30 (Kesi-TFSE  edzőmérkőzés)

 

 

 

 

Kategória: Archív, Röplabda