Előny a KESI-nél

Szombaton megkezdték a küzdelmet a Kőbányai Darazsak csapatával az országos döntőbe jutásért a KESI leány kadett kosárlabdázói.


Érdekes mérkőzést tudhatunk magunk mögött, hiszen a védekezési fajták tömkelegét kellett használnunk ahhoz, hogy győzni tudjunk.

Az első félidőben viszonylag kigyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, de a személyi hibákkal már ekkor sem álltunk túl jól. 13 pontos vezetéssel fordultunk. A 3. negyedben egy kemény egész pályás letámadás ellen bő 6 perces áramszünetünk volt, rengeteg labdát eladtunk, Gereben majd Ősze kipontozódtak és egy szempillantás alatt 2 ponttal elment az ellenfél. Ekkor beindult a pánik a csapatnál, de a két időkérés jót tett a fejeknek, mert meg lehetett nyugtatni a lányokat. Szerencsére nagyon okosan, higgadtan viselkedtek utána, nem a bíróval és a szurkolókkal foglalkoztak, hanem önmagukkal és a csapattal. A 4. negyedben 1:2:2 zónával kellett tovább védekeznünk, mert rengeteg faultunk volt már. Bár ezt a felállást nem sokat gyakoroltuk, hihetetlen nagy küzdeni akarással és végre tudatossággal jól jöttünk ki belőle és végül 13 pontos győzelmet arattunk.

Nagy dícséretet érdemeltek a lányok (a harmadik negyed kihagyása ellenére), mert aki pályára került mindent megtett a győzelem érdekében, bíztatták egymást és egy pillanatra sem álltak meg, még akkor sem, amikor megszerezte a vezetést az ellenfél! A kispad is a csapattal élt, hatalmas szurkolás volt a teremben a saját és az ellenfél részéről is.

Az előny most nálunk, nem szabad a szerdai hazai meccset félvárról vennünk, (2012.04.18. szerda 18:30 Bolyai Gimnázium) mert nagy csata vár még ránk a Darazsak ellen. Kemény, pörgős csapat, nagyon oda kell figyelnünk.

Már csak egy jó mérkőzés választ el minket az országos döntőtől! Gyertek és szurkoljatok nekünk szerdán a Bolyaiban!

Kőbányai Darazsak-Kecskeméti SI   59:72 (10:13, 11:21, 30:20, 8:18)

Kecskeméti SI: BAUKÓ 14, Nagy 7, Gereben 4, DOBOS 31, Ősze. Csere:BOROS 12/6, Gömöri, Csorba, Erki, Rimóczi, Murár, Domokos .

Kőbányai Darazsak legjobbjai: Gebri 15/3, Vereb 10, Bach 20.

Edző: Radics Anna

Kategória: Archív