Egy ezüst és egy bronz a OSB döntőről

Egy ezüst és egy bronz a OSB döntőről

Az elmúlt hétvégén Kecskemétre utaztak az ország legjobb serdülőkorú fiú és leány röplabdásai, mivel városunkban rendezték meg az Országos Serdülő Bajnokság döntőjét. Az összecsapások a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában zajlottak. 6-6 csapat mérte össze erejét. Kecskemét város mezőnyében egyedüliként mindkét nemben képviseltette magát csapatával.

Az első napon a csoportmérkőzések zajlottak, melynek során a lányaink a BRSE és a Nyírsuli gárdájával küzdöttek meg. Mindkét játékot 3:0-ás fölénnyel nyertük. Csoportelsőként másnap délelőtt pihenhettünk, mivel ellenfelünk a másik csoport második (KRA) és csoportunk harmadik helyezettje (BRSE) küzdelmének győztese volt. Az elődöntő végül a KRA együttesével vívtuk. Sajnos lányaink, nem tudtak az ellenfél játékán felülkerekedni. Nem találtak magukra, sok hiba, főleg nyitásrontás, a támadó összjáték akadozása a számos egyéni hiba miatt szoros küzdelemben ugyan, de alulmaradtak.

 

Vasárnap újult erővel a Gödöllő játékosaival kerültünk szembe a bronzéremért golyó küzdelemben. A mérkőzés az ellenfél előnyszerzésével kezdődött, de 7:5 után gyorsan fordítottunk. Az első szettet 16-ra, a másodikat 8-ra nyertük. A harmadik szett alakult a legizgalmasabban, mivel az ellenfél 4:9-re elhúzott. Játékosaink fordítottak 11:9-ra és nyerték a 3. szettet is 25:20-ra. Ezzel hosszú küzdelem és várakozás után végre sikerült egy igazán komoly és elismerésre méltó eredményt elérni az OSB országos döntőben a bronzérem megszerzésével. Minden játékosnak, valamint edzőjüknek Szappanos Tibornak köszönjük a kitartó edzésmunkát, és sikeres versenyzést.

A csapat tagjai: Kiss Gréta csk., Bondor Blanka, Kökény Nóra, Vezsenyi Adrien, Vígh Dóra, Nagy Dóra, Légrádi Rebeka, Páli Petra, Oláh Döniz, Rakiás Anita.

A döntőt a Vasas nyerte a KRA előtt. Negyedik helyezett a Gödöllő, ötödik a BRSE, hatodik a Nyírsuli együttese lett. Legjobb ütőjátékosként különdíjat kapott Bondor Blanka.

 

A fiúk a bajnoki év során két selejtező tornán veretlenül vívták ki az országos döntőben való részvételt. Az országos döntőben is folytatták kiváló szereplésüket. A csoportmérkőzéseket megnyerve kerültek az elődöntőbe, ahol a szolnokiakat múlták felül 3:1 arányban, és jutottak a vasárnapi döntőbe. A fináléban a számos utánpótlás-válogatott játékost felvonultató Dunaferr volt az ellenfél. A népes közönség látványos, szórakoztató, izgalmas mérkőzést láthatott, ahol a kecskeméti játékosok a röplabda szépségeit is megmutatva küzdöttek, hajtottak. A csatát végül a Dunaferr bírta jobban, és 3:1 arányban nyerte meg a mérkőzést.

KESI- Dunaferr: 1:3 (-22,-25,25,-21)

„Gratulálok a fiúknak, és büszke vagyok csapatomra.” Verebélyi Zsolt edző

A torna legjobb feladója a kecskeméti Török Patrik lett.

A csapat tagjai: Török Patrik, Hornok Máté, Pesti Bence, Kovács Bence, Beóka Balázs, Zrínyi Dániel, Gacs Dániel, Náhol Gergő, Szabó Márton, Szalai Péter, Kovács Nándor, Győrfi Tamás, Barabás Dániel, Kecskés Sándor, Edző: Verebélyi Zsolt


 

Nagy élmény volt szurkolóként is részese lenni a küzdelemsorozatnak. Köszönjük a szervezőknek ls minden résztvevőnek a verseny színvonalas lebonyolítását, a látványos nyitó és záró ünnepséget.

Gratutlálunk a fiú csapatnak is, akik az ezüstérmet szerezték meg.!

Hajrá KESI!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kategória: Archív, Röplabda