Dobogós helyezések Szegeden

Dobogós helyezések Szegeden

XXI.Markovics emlékverseny elnevezésű országos felkészülési tornát rendeztek 2013. november 9-10-én Szegeden.

A nagy múltú rendezvényen a KESI fiú röplabdásai is nagy létszámban  vettek részt mini és gyermek korosztályban. Ez az utánpótlás felkészülési torna komoly rendezvénynek számít, hiszen óriási tömegeket mozgat meg országos szinten. Idén összesen 115 csapat nevezett a különböző korosztályokban fiú és lány vonalon.

A fiúk mini versenyében 14 csapat versengett, ahol a KESI-sek az alábbi eredményeket érték el: KESI1: III., KESI3: VI., KESI2: VII., KESI4: XII., KESI5: XIII.

 

A gyermek korcsoportban a nevezett 9 csapatból 3 Kecskeméti szerepelt és az alábbi helyezéseket szerezték meg: KESI1: II., KESI3: V., KESI2: VII.

Gratulálunk az eredményhez!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ismét a legjobb négyben a KESI-s röplabdás lányok

Szuper-mini csapatunk

 

Bronzérmet szereztek a KESI leány röplabdázói a szegedi Sport XXI. Markovics Emlékversenyen. A sportág legfiatalabbjai (2003/2004-es születésűek) szupermini kategóriában mérték össze tudásukat. A felkészülési torna színvonalas, harcias küzdelmei próbára tették a lányok fizikumát, idegrendszerét, de sikerrel vették az akadályokat és szép eredmény született.  Gratulálok a csapatnak és persze a segítő szülőknek.

Csoportmérkőzések:

KESI-KRA2:  3-0

KESI-BRSE4:  3-0

Keresztjáték:

KESI-Bem-Nyírsuli:  3-2

Döntőbe jutásért:

KESI-SZRSE:  1-3

Bronzmérkőzés:

Csapat: Barabás Diána, Horváth Kitti, Mag Daniella Petra, Ördög Anna, Szarka BoglárkaKESI- Vasas:  3-2

 

Különdíjasok: Barabás Diána, Szarka Boglárka

 

Edző: Szabó Tamás

 

 

 

Mini csapataink

 

Mielőtt a mini korcsoportos lányainkkal elutaztunk volna a szegedi Markovics Kupára,a szakmai stáb célkitűzése a kiemelt csoportban a legjobb négybe kerülés, míg a többi csapatunknak az országos versenyeken való tapasztalat- szerzés volt.

Mindkét elvárás teljesült, hiszen a kiemelt csoportban röpiseink a körmérkőzések után megszerezték a negyedik helyet, ami az utolsó pillanatig bronznak tűnt, ám a körbeverés adta helyzetből most mi jöttünk ki rosszabbul. Természetesen lehettünk volna az eredmény tükrében csalódottak is, mert több év óta erről a versenyről érmekkel tértünk haza,de a mutatott magas színvonalú játék miatt elégedetten folytatjuk majd a további munkát.

Versenyzőink a Vasas az UTE és a Gödöllő-Teva csapatát is legyőzték, ami nagyon szép eredmény. Gratulálunk Lányok !

További három csapatunkban összesen 32 tanuló játszott folyamatos cserékkel azzal a céllal ,hogy  röplabdázást és a mérkőzések feszültségeit megszokják éles helyzetekben is. Időnként nagyon szépen és eredményesen is sikerült ezeket megvalósítaniuk, de gyakorolni kell még a hosszan tartó koncentrációt , ami időnként nem volt tapasztalható . A versenyzők a Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Református Általános Iskola, a Bányai Júlia Gimnázium és a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola tanulói.

Mindent számba véve, sikeres hétvégén vagyunk túl. Reméljük a következő versenyekről is szép eredményekről számolhatunk be!

A kiemelt csapat tagjai voltak: Murár Bettina csk., Forgó Lilien, Barabás Franciska, Pintér Vanessza, Kiss Viktória, Benkő Réka, Kovács Anna.

Felkészítő edzők: Dunszt Orsolya és Juhász Zoltán

 

 

Gyerek Csapataink

 

A gyermek korosztályban 3 csapattal vettünk részt a Markovics Kupán az elmúlt hétvégén.
A Kesi „1” és Kesi” „2” Csizmadia Szabolcs, míg a Kesi „3” Sándorné Kormos Edit irányítása alatt.
Az egyes számú csapat a kiemelt csoportban indult. Ide összesen 6 csapat nevezését fogadták el a szervezők, így egy igazán komoly és színvonalas erőpróbája volt ez a csapatnak. Ez a korosztály ebben az összeállításban most először játszott együtt, így nem lehetett megjósolni az erőviszonyokat. Ahogy arra a tavalyi országos döntők alapján számítani lehetett nagyon kiegyenlített mezőny jelent meg Szegeden. Mindenki veszélyes volt mindenkire, nem volt egyetlen sima mérkőzés sem. A lebonyolítás érdekessége az volt, hogy körmérkőzés rendszerben zajlott, így nem volt döntő, minden meccs döntővel ért fel.
A csoport erejét mutatja, hogy minden csapatnak volt győztes és vesztes mérkőzése is. Nekünk a Nyíregyháza és a Vasas elleni győzelem jutott, ellenben a KRA, Békéscsaba és az UTE csapatai jobbnak bizonyultak nálunk. Ezek alapján csak a rosszabb játszmaarány miatt szorultunk le a dobogóról és lettünk 4-ek.
Kesi 1 – Nyíregyháza 2:1

Kesi 1 – Békéscsaba 0:2

Kesi 1 – KRA 0:2

Kesi 1 – Vasas 2:0

Kesi 1 – UTE 0:2

 

A Kesi 2-es csapat az alapcsoportban indult, ahova összesen 22 csapat nevezett. A csoportunkban Szombathely, az MTK 3as csapata és a Gödöllő 1es csapata volt még besorolva. A csoportmérkőzések során összesen 2 játszmát játszottunk az eredményektől függetlenül. Az 50%-os teljesítmény a csoport 3. helyéhez volt elég, ami azt jelentette, hogy a 13-18. helyért játszhattunk vasárnap. Itt ismét csoportokba soroltak minket. Az UTE 2-es csapatával kezdtük reggel, majd egy nagyon szoros vereség következett a szolnokiaktól. Délután már csak egy mérkőzés maradt hátra a 15. helyért. Ezt sikerrel vette a csapat, így jó hangulattal és győzelemmel tértünk haza, a 15. helyet megszerezve.
Kesi 2 – Szombathely 1:1

Kesi 2 – MTK3 2:0

Kesi 2 – Gödöllő1 0:2

Kesi 2 – UTE2 2:0

Kesi 2 – Szolnok 1:2

Kesi 2 – Szeged1 2:0

 

Mindenkinek gratulálok, de sokat kell még fejlődni és tapasztalni.

Csapattagok:
Kesi „1”: Ambrus Csenge, Felföldi Eperke, Horváth Rebeka, Kökény Petra, Mészöly Lilla (csk), Molnár Léda, Strung Laura, Vígh Diána

Kesi „2”: Finta Zsófia, Görömbölyi Réka, Gyurkó Csenge, Jantovics Réka, Juhász Petra, Kis Virág, Lapéta Andrea, Ollé Réka, Piránszki Petra, Réczi Tünde, Tóth Laura, Vágó Fanni

Csizmadia Szabolcs

 

 

Nagy várakozással indult a KESI gyermek lány 3.csapata élete első megmérettetésére. Augusztus óta dolgozunk lelkesen együtt.22 csapat indult az amatőr kategóriában, ahol egy szegedi, a bronzérmet szerző Palota, és az Újpest 2-es csapataival vívtuk a csoportküzdelmeket. Nagy csatában, remegő lábbal, de lelkes küzdelemben csoport 4.-ként végeztünk és egy másik csoport 3. helyezettjével döntöttük el, hogy a 19.-20. helyért küzdhettünk a második nap végén. Mérkőzésről mérkőzésre jobban játszottunk, de sajnos a Kalocsa ellen alul maradtunk így végeztünk a 20.helyen.A tavaszi tornán szeretnénk jobb helyezést elérni.

 

Sándorné Kormos Edit

 

Edző

 

Gratulálunk az eredményhez!

Hajrá KESI!!!


Kategória: Archív, Röplabda