Bronzérmet nyert a Kecskeméti Sportiskola fiú röplabda csapata a Buzek László Országos Serdülő Bajnokság döntőjében

Bronzérmet nyert a Kecskeméti Sportiskola fiú röplabda csapata a Buzek László Országos Serdülő Bajnokság döntőjében

A Kecskeméten megrendezett országos döntőbe hat csapata jutott. Vasárnap a Kecskeméti Sportiskola csapata óriási küzdelem után 3-2-re nyert a Szolnok ellen és megszerezte a bronzérmet. A döntőt a Dunaújváros a Kaposvár ellen vívta és a DSE Röplabda Akadémia 3-0-ra nyert a RÖAK Kaposvár ellen. A torna névadója, a 266 szoros válogatott, tízszeres magyar bajnok Buzek László is megtekintette a mérkőzéseket és részt vett a díjkiosztón is.

A torna zárásaként dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a csapatokat és külön Buzek Lászlót. Hangsúlyozta: Kecskemét igazi röplabda város, amely örömmel adott otthont az országos döntőnek. Elmondta, hogy fiatal szurkolóként látta játszani egy Kecskemét – Csepel mérkőzésen Buzek Lászlót, aki klasszis játékával elbűvölte a röplabdát kedvelők táborát. A díjátadáson részt vett dr. Szeberényi Gyula Tamás, országgyűlési képviselő, valamint Beregszászi Szabolcs mesteredző, Fritz Ágens, a KESI sportszakmai igazgatója, Szabados István, a Magyar Röplabda Szövetség utánpótlás szakmai vezetője és Wecera Csaba, a MRSZ vezetőségi tagja.

A torna végeredménye és a csapatok legjobbjai:

            1. DSE Röplabda Akadémia              Béres Mátyás

            2. RÖAK Kaposvár                           Fogel Dávid

            3. Kecskeméti Sportiskola                 Engel Dorián

            4. Szolnoki Sportiskola                      Dalkó György

            5. DÁG KSE                                      Heller Zsolt

            6. Vegyész RC Kazincbarcika           Lévai Péter

Az egyéni díjazottak:

            A bajnokcsapat edzője: Tomanóczy Tibor

            A legtechnikásabb játékos: Csók Levente Péter, Szolnok

            A legjobb előkészítő játékos: Zarka Márton, Kaposvár

            A legjobb támadó játékos: Varga Péter, Kecskemét

            A torna MVP-je: Tóth Kristóf, Dunaújváros

A bronzérmes kecskeméti csapat edzőjének, Gyurkó Sándornak az értékelése: Először is a nézőknek szeretném megköszönni ezt a nagyszerű szurkolást. Ez egy egész éves bajnoki sorozat volt, ami itt a hatos döntővel zárult le. Egész évben egyetlen ellenféltől, a Dunaújvárostól kaptunk ki. Sajnos a tegnapi elődöntőben is kikaptunk tőlük, a többi csapatot mindig sikerült legyőzni. A bronzmérkőzés azért sikerült ilyen nehézkesre, mert bennünk volt a csalódottság a tegnapi elődöntő után és egyszerűen alig bírtam felrázni a fiúkat. A Szolnoknak mindenképpen egy elvárható eredmény az volt, hogy a bronzéremért játszanak. Nagyon harcosan küzdöttek a fiúk, az első megnyert játszma után a fiaim úgy gondolták, hogy ez így fog végig menni. Nem így lett, sőt a végén izgulnunk is kellett. Így most azt mondom, hogy örülök a bronzéremnek, reális eredmény született itt a hétvégén, függetlenül attól, hogy egész évben második helyen voltunk a bajnokságban, de úgy alakult, hogy az elődöntőben összeakadtunk a Dunaújvárossal, akik jobbak voltak nálunk. Örülünk a bronzéremnek, győzelemmel fejeztük be a bajnoki szezont.

Kategória: Röplabda
Címkék: Serdülő OB