Bronzérem a Serdülő Bajnokság Döntőjén

Bronzérem a Serdülő Bajnokság Döntőjén

A Kesi-Spartacus színeit a serdülők versenyében 4 játékos képviselte a 2014. évi serdülő Magyar Bajnokságon Budapesten. Tóth Bence, Mezei Levente, Szabó Dániel, Dudás Tamás egyéniben és páros versenyszámban indult a versenyen. A párosok megmérettetésével kezdődött az idei legrangosabb esemény a serdülő korosztály számára. Szabó Dániel és Dudás Tamással indult és nyert mérkőzéssel jutottak fel a selejtező táblára ahol a 2. kiemelt ellen maradtak alul. Tóth Bence és Mezei Levente a 2013. évi serdülő párosban nagy meglepetésre a 3. helyet szerezték meg Dunaújvárosban, az idén szinte kötelező eredményként vártuk tőlük a jó szereplést. Sikerült is a 2. helyen kiemelt Terék Norbert/Juhász Patrik (KSI) ellen sikerült bejutni a legjobb 4 közé és ezzel már a bronzérem biztosan meg volt, következett a döntőbe jutás a Both testvérek (LRI Malév) ellen mérkőzés, akik végül megnyerték a versenyt. Szoros mérkőzésen maradtunk alul a döntőbe jutásért 3/1 arányban.

 

2014. évi fiú serdülőpáros Magyar bajnoki 3. helyezett: Tóth Bence és Mezei Levente.

Folytatásban az egyéniben Tóth Bence és Mezei Levente a főtáblán folytatta, Szabó Dániel és Dudás Tamásnak a selejtezőkben kellett küzdeni a tovább jutásért. Szabónak sikerült minden mérkőzését megnyerni és tovább jutni, Dudás ugyan a csoportjából továbbjutót meg verte de nem sikerült a főtáblára jutás. A 16 közé jutásért Szabó Dániel a Both Olivértől szenvedett vereséget, Mezei a Ceglédiek tehetséges versenyzőjét Velkey József ellen nyert jó játékkal 4/0 arányban. Tóthnak nem volt ilyen könnyű dolga a Pécsi Högye Gábornak sikerült szettet nyerni ellene 4/1 –s győzelemmel, mind két versenyzőnk vette az akadályt a 16 közé.

A folytatás már nehezebb volt Mezeit a Malévos Both Levente állította meg, Tóthnak még meccs labdája is volt a BVSC-s András Csaba ellen, de végül nem sikerült a tovább jutás a 8 közé.


Gratulálunk a szép sikerhez! Hajrá Kesi-Spartacus! Hajrá helyi érték!

 

Kategória: Archív