Berlinben edzőtáborozott a KESI 95-ös Vízilabdacsapata!

Berlinben edzőtáborozott a KESI 95-ös Vízilabdacsapata!

Hasznos volt az edzőtábor, elégedetten térhettünk haza Berlinből!

A Kecskeméti Utánpótlás Vízilabdáért Alapítvány 2003 támogatásával 2010. 01. 31-02. 07-ig. Berlini csapat meghívására utaztunk a német fővárosba, edzőtáborba, ahol csodálatos hetet tölthettünk el nagyon sokat edzve a helyiekkel.

 

Minden nap két edzésen vett részt a csapat, amely a 95-ös csapat alapjaira épült, de lehetőséget kaptak azok a játékosok is, akik szépen beépülnek lassacskán, de még tapasztalatlanabbak és fiatalabbak is. Az edzőtáborba velünk jött Koncz Péter is, aki a kapusoknak tartott edzéseket. Óriási tapasztalatait nagymértékben felhasználhatjuk, a kapusok teljesítményének növeléséhez. Nagyban hozzájárult az edzések minőségének javításához, hogy nem csak a mezőnyjátékosok, de a kapusokkal is külön edző tudott foglalkozni. Ennek eredménye, már most látványos.

Az edzések döntő többségén a szokásos bemelegítés után, amely tornából, lazításból és szárazföldi erőfejlesztésből állt, azt gyakoroltuk, amire mindenkinek szüksége van. Minden edzésen a helyiekkel kétkapuztunk legalább egy órát, ami egy komplett mérkőzést jelent legalább. A napi két edzésen többször is előfordult, hogy 2, 5 órát is játszottunk a helyiekkel.

Csütörtökön este a Berlinben tartózkodó német szövetségi kapitány Hagen Stamm az uszodában nézte meg a csapatunkat játszani, majd vacsoránál újra találkoztunk. Hagen Stamm dedikált fényképekkel kedveskedett, majd fényképezkedtünk vele. A napi két edzés, és a 2-3 óra városnézés fárasztó volt. Szombaton csak a hivatalos mérkőzésre kellett koncentrálni mindenkinek, mert aznapra nagy alvás és sok pihenés volt a program délelőtt.

Vidáman felszabadultan játszottunk a mérkőzésen melyet 12-9-re nyertünk.

Hagen Stamm

Útban hazafelé megálltunk még Prágában, hogy egy kicsit pihenjünk, és a városból ízelítőt mutassunk azoknak, akik még nem voltak ott. Nagyon hasznos volt a felkészülésünkben ez az edzőtábor, melynek eredménye a bajnokságban és a csapategységben vissza fog tükröződni.

Kategória: Archív, Úszás, Vízilabda