Komoly munka folyik a KESI ökölvívó szakosztályában

Komoly munka folyik a KESI ökölvívó szakosztályában

 

A Kecskeméti Sportiskola ökölvívó szakosztályában 35-40 fiatal vesz rendszeresen részt az edzéseken, végez komoly munkát, amelynek meg is van az eredménye, mert korosztályos magyar bajnokunk sőt Horváth Krisztián személyében világbajnoki bronzérmes versenyzőnk is van – mutatja be röviden a szakosztályt Német János vezetőedző, akivel az egyik délutáni edzés előtt beszélgettünk.

 

A sportiskola megalakulása óta a szakosztályt vezető Német János szigorú rendet tart, mert hétfőtől péntekig, minden nap edzést vezényel a különböző korosztályok számára edzőtársával, Asztalos Józseffel.
Kollégám délután fél 3-tól 4-ig a kezdőknek tart edzést, majd én tartom a serdülő és a juniorversenyzők részére a felkészítést – ismerteti az edzésidőket, hozzátéve, hogy az ifik fél 6-tól együtt készülnek a Kecskeméti SC ökölvívóival.

 

Német János ezt azért tartja fontosnak, mert segíti a tehetséges fiatalok feljebb jutását, hiszen amikor kiöregednek az ifjúságiak közül, a KSC-hez kerülnek.
Éves szinten 4-5 versenyző is elér arra a szintre, hogy átkerüljön a KSC ökölvívói közé, ami nagyon jó aránynak számít – mondta büszkén a vezetőedző.

Német János elmondta, hogy őt is Asztalos József indította el a versenyzői pályán, akinek az a hitvallása: nem az eredmények miatt kell a gyerekeket hajszolni, hanem azért, hogy beilleszkedjenek a közösségbe, egy csapatot alkossanak.
Én azt szeretem, ha egy gyerek az edzésen nagyon elfárad, de a végén mosolyog, mert jól érzi magát ebben a közösségben, ahol rendet, fegyelmet és küzdeni akarást tanul – hangsúlyozta a vezetőedző, akinek határozott utasításait a fiatal öklözők szó nélkül betartották.

Német János büszke fiaira és leányaira, mert az edzésen és a kesztyűzésen leányok is részt vettek, akik bátran léptek be a ringbe és vívtak egy-egy edzőmeccset fiú ellenfelükkel.

A vezetőedző kiemelte az Önkormányzat támogatását, amelynek köszönhetően a KESI öklözőinek nem kell anyagi áldozatot hozni azért, hogy sportolhassanak.

Az edzésen remek hangulat volt, az alapos bemelegítés után kezdődtek a csaták a vendég Kiskunfélegyházi Honvéd öklözőivel.
Több város ökölvívó szakosztályával jó kapcsolatot ápolunk. A kiskunfélegyháziak mellett jár hozzánk egy-egy közös edzésre a Központi Sportiskola, a helvéciai Varjú Boksz SE versenyzői, valamint a Tápiómente és a Halásztelek települések ökölvívó szakosztályának utánpótlás ökölvívói is – avat be a kiterjedt kapcsolatrendszerbe Német János, aki határozott szóval utasítja egyik versenyzőjét és folytatja az edzést.

A fiatal lányok és fiúk nem bántak egymással „kesztyűs kézzel”, ennek ellenére egyetlen jajszót sem lehetett hallani az edzés közben, pedig jó néhány „pofon” elcsattant.

 

(A galéria a képre kattintva érhető el)

Szerző és képek: Garaczi János

Kategória: Archív, Ökölvívás