Békéscsabán jártak a mini röplabdás lányok

Békéscsabán jártak a mini röplabdás lányok

2017. január 29-én vett részt a KESI mini röplabda csapata az OMB Viharsarok Kupán, Békéscsabán.

Dunszt Orsolya és Juhász Zoltán edzők beszámolója:

Ismét eltelt egy hét és megint itt egy országos bajnoki kvalifikációs verseny, most éppen a röplabda fellegvárának számító Békéscsaba városában.

Feszülten vártuk a híreket, kik azok, akik felgyógyultak és kik azok, akik nem. Sajnos most sem voltunk 100%-ban jelen ezen a versenyen. A sorsolásunk sem tűnt nagyon könnyűnek, hiszen a Vasas és Nyíregyháza is a mi csoportunkban volt.


Első mérkőzésünket a Szolnok ellen vívtuk, amit 2:1 arányban sikerült megnyernünk, ez egy kis bizakodással töltött el bennünket. Ám a következő játékunkat a Vasas SC elrontotta, mivel 3:0 arányban maradtunk alul velük szemben. Ahhoz, hogy az előző hétvégéhez hasonlóan ismét a legjobb négybe juthassunk, le kellet győznünk a nagy rivális Nyíregyháza csapatát, amit remek játékkal 2:1 arányban a lányok hozták is.

Az érmekért játszott keresztjátékban a Békéscsabától vereséget szenvedtünk, aránylag könnyedén és vitathatatlanul. Ezért a bronzmeccset a másik ágon vesztes Vasas csapatával kellett megvívni.

Ez a mérkőzés teljesen más képet mutatott, mint a csoportkörben. Izgalmas volt és fej-fej mellett zajlott. Az első játszma is a végletekig fokozódott, sajnos azonban se ezt, se a következőt nem tudtuk hozni, így szorosan, de elvesztettük a bronzérmünket.

Mindent összevetve, a lányok sokszor tudták magukat felülmúlni, tehát még bőven lehet fejlődni az országos döntőig.

HAJRÁ KESI!

Kategória: Archív, Röplabda