Bécsben pattogtattak a serdülő leány kosarasok

Serdülő A és B csapatunk április 2-től 6-ig vett részt Bécsben nemzetközi tornán, ami Európa legnagyobb kosárlabda rendezvénye, amin több mint 400 csapat, kb. 5000 fővel indult el.


Az előttünk álló országos döntők miatt mindkét csapatunk az egyel idősebb korosztályba nevezett, így a U13-asok az U14-es, míg az U14-es csapatunk az U16-osok közözött játszottak. A csoportmérkőzések után továbbjutottunk és mindkét együttesünk a legjobb nyolc közé jutás során vérzett el.  Játszottunk osztrák, német, olasz, cseh csapatokkal.

A mérkőzések mellett a bécsi nevezetességek megtekintésére is jutott idő, megnéztük a Schönbrunni kastélyt a közelében lévő állatkertet, az egyedi építészeti stílusáról híres Hundertwasser múzeumot és Gasometereket, valamint kikapcsolódtunk a csodálatos vidámparkban, nagy sétát tettünk a belvárosban és a mindenki számára ismert Mariahilferstrasse-én.

 

Nagyon jól érezte magát mindenki, és nagyon elfáradtunk egyfolytában mentünk és utaztunk sokszor 6-kor keltünk a korai mérkőzések miatt, szinte az egész várost beutaztuk  a fantasztikus tömegközlekedésnek köszönhetően. A 28 fő gyerek sértetlenül és élményekkel gazdagon tért haza.

 

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a remek eseményen!

 

AUF WIEDERSEHEN WIEN!

 

Gerebenné Zita

Kategória: Archív