Az Olimpiai bajnok megjósólta!

Az Olimpiai bajnok megjósólta!

Az elmúlt évek legnagyobb eredménye a vízilabda gyermekbajnokságban!

Nagyon régen nem ért el ilyen nagy sikert a kecskeméti vízilabda. Az utolsó forduló előtt, már eldőlt, hogy csapatunk az ország legjobb tizenkettő csapata között folytathatja a rájátszásban. Olimpiai bajnokságot 1976-ban nyert Kenéz György mondta még a bajnokság elején, hogy véleménye szerint az első 5-6. helyre fogunk bejutni a rájátszásban. Én akkor azt mondtam, hogy legyen igazad Gyuri. Nagy büszkeséggel mondhatom, hogy csapatom az 5-6. helyen folytathatja a rájátszást a tavasszal.

Az eredmény nagyságához hozzátartozik, hogy tavaly ez a csapat még a 17. helyen végzett, míg most már mögöttünk olyan vízilabda fellegvárak vannak, mint a Honvéd, BVSC, FTC, Szolnok, Szentes, KSI, UTE.

Természetesen ez kötelez bennünket, arra, hogy megbecsüljük az elvégzett munkát, és tanulva az eddig elkövetett hibákból, még rátegyünk egy lapáttal, annak érdekében, hogy megtarthassuk, ill. előrébb kerüljünk a tabellán a végelszámoláskor.

A Kecskeméti Sportiskola csapatai lassan másfél év óta nyugodt körülmények között dolgozhatnak, ahol a gyerekeknek csak arra kell figyelni, hogy elvégezzék a munkát. Ennek az eredménye a most elért siker.

Szeretnénk megköszönni a segítőinknek, támogatóinknak, hogy eljuthattunk idáig.

A hétvégén az FTC csapatát sikerült legyőznünk az ő legnagyobb meglepetésükre vasárnap délelőtt.

KESI orsz. 16 – 3 FTC

4-1, 5-0, 5-0, 2-2.

Góllövők: Rácz Tamás 4, Zubek Levente 3, Füldházi Dávid 3, Simon Gábor 2, Szabó Boldizsár 2, Kosztolányi Gábor 1, Darányi Richard 1.

Az első negyedet idegesen kezdtük, még nagyon sok hibával. Utána, mikor megnyugodott a csapat, már nagyon gyorsan kiderült, hogy melyik csapat jobb ezen a napon. Megnyomtuk nagyon a második és a harmadik negyedet, ahol nem tudtak a támadásaikkal, még a kapunkig sem eljutni szinte. A csatársor, már a félpályán túl megtámadta az ellenfelet, míg a hátvédek is hatékonyan blokkolták a lövéseket. A harmadik és negyedik negyedben, már a cserék is beállhattak, mert a mérkőzés eldőlt.

Külön szeretném megköszönni Koncz Péternek önzetlen segítségét, hogy kapusainkkal külön foglalkozik!

Kategória: Archív, Vízilabda