Az olimpiai bajnok birkózó is részt vett a jubileumi láng futáson

Az olimpiai bajnok birkózó is részt vett a jubileumi láng futáson

Majoros István, a 2014-es athéni olimpia birkózó bajnoka, Kecskemét díszpolgára is részese volt annak az ünnepségnek, amelyen az olimpiai láng Kecskeméten történt áthaladásának 50. évfordulóján tartottak.

Majoros István az ünnepség után két egykori fáklyavivő birkózóval, Szabó Istvánnal és Balassa Jánossal együtt ellátogatott a Kecskeméti Sportiskola birkózóihoz és meséltek egykori nagy sikereikről.

Fél évszázada az olimpiai láng, Görögországból elindulva áthaladt Európán, és egészen Münchenig adták stafétában a legendás sportolók. A láng Kecskeméten is áthaladt, melyet 15 sportoló vitt át városunkon.

Az egykori kecskeméti fáklyavivő közül többen is megjelentek, és felvonultak. Az egykori kiváló sportolók közül Balassa János birkózó, Nagy Gáborné Dunai Ilona tekéző, Szabó István birkózó, Sajdik Péter atléta, Tóth Katalin tekéző, Vígh János ökölvívó, valamint Horváth József birkózó, (aki akkor a szegedi staféta tagja volt) vett részt a szeptember 10-én tartott ünnepségen. A jubileumi ünnepséget a Mercedes-Benz Sport Akadémián rendezték, ahol az akadémisták a 10. szezont nyitották meg. A kettős ünnepségen a fiatalok találkoztak az egykori kiváló sportolókkal.

Kategória: Birkózás