Aranyérem a Halassy kupáról

Aranyérem a Halassy kupáról

Elkezdte a vízilabda szakosztály is a felkészülést edzőtáborral és edzőmérkőzésekkel. Meg is lett az eredménye: Ifjú pólósaink nagy reményekkel kecsegtetnek minket, már a szezon elején arany éremmel várják a bajnokság rajtját. A tornáról Gyenes István edző számol be.

Sokat készültünk augusztustól kezdődően köztük a Halassy Olivér Kupára, mivel ez állt az első helyen a nagy megmérettetések között. Az első két csoportmérkőzésen ismeretlen csapatok ellen szálltunk vízbe, nem tudtuk mi várható. Első mérkőzésünket a ZF Eger későbbit pedig a Fehérvár ellen játszottuk, ahol fölényes győzelemmel zártuk a napot, mindkét csapat ellen.

 

 

Megnyerve a csoportmérkőzést vártuk a következő napot, amelyen a másik két csoportelső a KSI és a Tatabánya ellen játszottuk. Szintén nem tudtuk mi várható, mert egyik csapattal sem játszottunk még. Ami problémát okozott, hogy még, szombati napon az esti órákban érkezett a hír, hogy az előzetesen megbeszélt döntők nem a Kecskeméti Fürdőben, hanem a Margit-szigeten zajlanak majd le. Így este kellett még megszervezni az utazásunkat és értesíteni a szülőket illetve játékosaimat, hogy Pesten folytatjuk a mérkőzéseket, de a csapatot ez sem tántorította el attól, hogy dobogóra akarjon állni. Így másnap reggel buszra szállva elindultunk Budapest irányába. Megérkezést követően a Tatabányával kezdtünk. A reggeli órákban magabiztos játékkal, már a II. negyed végén 6-2 volt a javunkra, tovább küzdve pedig magabiztosan győzelemmel zártuk a mérkőzést 9-4-re. Ezt követően a KSI csapata ellen készülhettünk.

Én személy szerint ezt a mérkőzést rangadónak tekinteném, még akkor is ha, a gyerekek játszották. A két csapat az I. negyedben nem tudta egymás kapuját bevenni. A II. negyedben sikerült a KSI-nek egy gólt dobnia. Ezt követően a III. játékidő végére mi vezettünk 2-1-re. Az utolsó negyed a mindent eldöntő összecsapás. A IV. negyedben az első pár percben egyenlíteni tudott az ellenfél, nem sokkal később pedig Egervölgyi Tamást centerünket, aki ez idáig 2 gólt szerzett végleg cserés kiállításra ítélte a játékvezető. Ebből rögtön kaptunk is egy gólt, ami alapján a KSI 1:42 másodperccel a vége előtt át is vette a vezetést 3-2 arányban. A játékosok végigküzdötték a mérkőzést még ennek ellenére sem adták fel a mérkőzést. 0:44 másodperccel a vége előtt Várkonyi Ádám szabaddobás góljával újra játékba hozta a csapatot. Ennek ellenére a bírók ismét ellenünk ítéltek egy büntető 5 m-est, amelyet Gyapjas Brendon szenzációs módon kivédett. Ezt követően Tovaj Tamás megúszás góljával 4-3 arányban vezettünk 0.10 másodperccel a vége előtt. Az ellenfélnek még egy távoli próbálkozása volt amelyet Brendon ismét hárított.

Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy szívvel- lélekkel küzdöttek a győzelemért, amelyet nagyon megérdemeltek.

Ez a mérkőzés valóban egy döntőhöz illő mérkőzés volt!!!

 

A munkát folytatjuk tovább kezdődik a bajnokság új célok vannak előttünk és remélem ehhez hasonlóan sikeres lesz az is.

 

Gratulálunk az eredményhez!

Hajrá KESI!!!


Kategória: Archív, Vízilabda