Adamikné Rigó Vilma

Adamikné Rigó Vilma

Adamikné Rigó Vilma

úszóedző, testnevelő instruktor
Előkészítő csoport

Sportpályafutásomat a Kecskeméti Sport Club úszószakosztályában kezdtem és itt is versenyeztem 13 évig. Edzőm volt Rogic Jánosné Erika néni, Babinszky József és Magó Gábor. Sok szép és maradandó élményt köszönhetek az úszásnak, ami később meghatározta a pályaválasztásomat és életpályámat.

 

Rövid 2 éves vízilabdás időszak következett, ami mély nyomokat hagyott bennem.

Edzői pályafutásomat a TF segédedzői tanfolyamán és utána az edzői szakon végeztem. Később diplomát szereztem Pedagógia és Testnevelő Instruktor szakon is.

29 éve foglalkozom gyermekekkel, az óvodás kortól az utánpótlás nevelésig, a víz megismertetéstől a korosztályos versenyeztetésig.

Az úszásoktatást és edzői munkámat, Frühauf Tibortól /STUXI/, máig tisztelt és szeretett mentoromtól tanultam (Frühauf Tibor Szécsi Tamás mellett tevékenykedett másodedzőként).

Tanítványaim közül jó néhányan később a vízilabdában találták meg a helyüket pl. Virág Boglárka, Virág Bianca, Heródek Bence, Keresztes Ferenc.

Gyenes István most is a kollégám!

Immáron 8 éve vízilabda előkészítő csoportot vezetek.

Hatalmas élmény látni azokat a gyerekeket, akik félve érkeznek az uszodába és pár év múlva Korosztályos Országos Bajnokság és Budapest Bajnokság 1-3 helyezettjei között szerepelnek.

Nagy álmom egy jól működő, sikeres, egymásért dolgozó, gyermekcentrikus vízilabda szakosztály edzője, pedagógusa lenni.