A Vasas szó szerint foggal és körömmel küzdött

A Vasas játékosa nem ellenfelet látott bennünk, inkább ellenséget, harapástól sem riadt vissza a Vasas játékosa.

Az elmúlt hétvége nem sikerült a KESI csapatainak fényesen. A szombaton lejátszott 96 és 97-ben születettek bajnokságában is kikaptunk nagyon csúnyán.

Először a 96-os csapat játszott a Vasas csapatával, ahol az első negyedben már látszott, hogy nincsenek a gyerekek főleg fejben ott. Szomorú azt látni egy edzőnek, hogy már az elején feladja egy csapat, mert a Vasas az ellenfél. Már így mentek be a vízbe, hogy kikapunk. Látszott az egész meccs alatt. Nagyon gyorsan el kell felejteni ezt a meccset és a hozzáállást is.

KESI 96’ 4-22 VASAS

Góllövők: Trifont Gyula 2, Simon Gábor 1, Berkes Gergő

A 97-es csapat a bajnokság megnyerésére is esélyes KSI csapatával játszott. Itt szintén a kishitűség volt a jellemző a játékosokra. A sok hiányzás az edzésről, és az, hogy egyes játékosok, még mindig azt hiszik, hogy a Jani bácsinál vannak az előkészítőben, visszaüt a mérkőzéseken. Amennyiben nem fogják fel, hogy mint azt már edzéseken is számtalanszor elmondtam, hogy itt már nem az oviban vannak. Ez már az iskola, ahol az ellenfél kéri számon azt, amit nem tanulsz meg az edzésen. Azért ezen a mérkőzésen is történt pár olyan dolog amibe kapaszkodhatunk. Berkes Gergő dobott három gólt és az egész mérkőzésen irányította társait nagyon fegyelmezetten. Simon Balázs is kitűnt a három góljával, és Dóra Dávid is küzdött, addig, amíg az ereje és a felkészültsége bírta. Külön szeretném kiemelni kapusunkat Zvekanov Martint aki végigszenvedte az egész napot és betegen is vállalta a játékot. Nagyon köszönöm a csapat nevében is!

KESI 97’ 9-29 KSI

Góllövők: Berkes Gergő 3, Simon Balázs 3,

Dóra Ferenc 1, Kántor Attila 1.

Vasárnap délelőtt az országos gyermekbajnokságban a Vasas volt az ellenfél. Az ő megfogalmazásukban nyugodtan írhatnánk, hogy ellenség. A mérkőzés elején a Vasasra jellemző agresszióval kezdték a mérkőzést, ahol a vízfeletti ütés, a rugdosódás és a harapás is belefért a repertoárba. Az első negyed végén, példátlan módon Juharos Jusztin megharapta Simon Gábort. Azonnal jeleztük Juhász játékvezetőnek, aki annyival intézte el, hogy mit csináljak utólag. Mondtam is neki, hogy előre mi sem tudtuk, hogy harapni fog. Talán figyelmeztethetné, vagy esetleg ki is állíthatná brutalitásért. Ezzel ő lezárta az ügyet. Bátori játékvezető a mérkőzés után megkérdezte, hogy engem haraptak e meg valaha is, mert őt nem. Hozzátette, hogy az összes fogát ki is verte volna az illetőnek. Kérdésemre, hogy ez lenne a megoldás? Nem válaszolt.

Innentől Juhász játékvezető már úgy irányította a mérkőzést, hogy esélyünk sem volt a győzelemre. A mi játékosaink pedig megbotránkozva és zavarodottan próbáltak játszani tovább. A csapat ezek után az öt emberelőnyből egyet sem tudott belőni. Juhász játékvezető mindent elkövetett, hogy a statisztikát javítsa, hogy a későbbiekben ne tudjunk mit mondani. A saját kapunk előtt kaptunk kiállításokat, hogy már ne tudjuk kihasználni az emberelőnyt, mert mire felérünk, addigra lejár a kiállítás ideje. A mi térfelünkről ítélkezett a túloldalon az állítólag szabálytalankodó kecskeméti játékos ellen, és még az sem zavarta, hogy a másik bíró az esettől négy méterre áll, és nem lát szabálytalanságot. Profin intézte a dolgokat Juhász játékvezető. Sajnos nem tudunk ez ellen mit tenni, mert a csapatot sújtanák a későbbiekben a bírók. Nehéz ezt elfogadni. Tanulság, hogy a csapatnak meg kell tanulnia azt is, hogyan játsszon, ha az ellenfél nem tisztességes eszközökkel él.

VASAS 11-5 KESI orsz.

Góllövők: Rácz Tamás 2, Simon Gábor 1,

Szabó Boldizsár 1, Földházi Dávid 1.

A 98-as csapat játéka a talán legjobb csapat ellen értékelhetetlen, hiszen a mérkőzésen az összes játékos arra várt, hogy a másik majd felúszik és gólt dob. Sajnos a hét közbeni edzésen mutatott játékot megközelíteni sem tudták a fiúk. Nagyon sokat kell még főleg úszni, ahhoz, hogy az ellenfél kapujánál ne remegjen meg a kéz. Amennyiben eljutunk odáig.

KESI 98’ 1-21 UVSE I.

Góllövő: Simon Balázs 1.

Kategória: Archív