A sárkányok vízre szállnak

A sárkányok vízre szállnak

A Sárkányhajó Roadshow Kecskemétre érkezett! 2015. augusztus 22-én 4. alkalommal kerül sor a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a kecskeméti versenyre, mely a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és a kecskeméti kajak-kenusok, valamint a sárkányhajósok összefogásával valósul meg.

A Hírös Sport Nonprofit Kft. által üzemeltetett szabadidőközpontban a hosszú hétvégén számos céges, amatőr csapat ragad lapátot a 250 kg-os sárkányhajókban és mérik össze egymással erejüket és tudásukat. Az indulókat a nyers erőn kívül a hajó elejében egy dobos, a hajó végében egy kormányos segíti.  Az indulók között van Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Mercedes-Benz Gyár Kecskemét, az Országos Mentőszolgálat kecskeméti csapata, a Magna Automotive Hungary Kft., a Freudenberg Simmerringe Kft., a Kühne + Nagel Kft., az STI Petőfi Nyomda Kft., Eckerle Kft., Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Az amatőr 200m-es futamok 9.00 órakor kezdődnek, majd a 11.45 és 13.00 órai ebédszünetet követően 14.00 óra után érnek véget. 14.15-kor pedig az eredményhirdetésre kerül sor.

A Sárkányhajó Roadshow szeretettel várja a helyszínre az érdeklődő közönséget, amelyet a Szabadidőközpont Kecskeméti Fürdő felőli oldalán (a vasúti sín utáni bejáraton) lehet megközelíteni. A belépés mindenki számára ingyenes. Parkolni a Kecskeméti Fürdő és a Bóbis Gyula Edzőcsarnok parkolójában lehet.

A látványos futamokat és a hivatalos eredményhirdetést követően baráti viadalra és igazi örömevezésre kerül sor. Ebben a versenyben a kecskeméti sárkányhajós csapat két részre szakad és a csapattagok a 10-10 fős sárkányhajókban egymással mérik össze erejüket.

A rendezvény lehetőséget biztosít az evezésre a kilátogató közönség számára is. Kedvük szerint a vendégek is beülhetnek a hajóba és kipróbálhatják magukat a Szabadidőközpont vizén.

A kecskeméti sárkányhajókA részletes program innen letölthető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategória: Archív