A KESI-s serdülő lányok két győzelemmel vezetik az Országos Serdülő Bajnokság alsóházát

’97-es lányaink vereséget szenvedtek a bajnokesélyes KSI fiú csapattól a ’98 Budapest Bajnokságban.

Annak reményében utazott a leány serdülő csapat Budapestre, hogy ha mindkét mérkőzését megnyeri, megőrzi vezető helyét az alsóházban!

Vasárnap reggel Kecskeméten rendezték a ’98 Budapest Bajnokság 14.fordulóját. A Kesi legfiatalabb leány vízilabda csapata a bajnokságot vezető KSI fiúcsapattal mérkőzött. Mivel kapusunk a héten eltörte a kezét, nehéz feladat várt lányainkra. Az őszi mérkőzésen 24-0-ra kaptunk ki, és most sem számítottunk jobb eredményre. A KSI esélyeshez méltóan játszott, de lányaink megnehezítették az ellenfél dolgát. Szervezett védekezésünknek köszönhetően 15 – 2-es vereséget szenvedtünk. Dicséret illeti az egész csapatot, hiszen a rossz előjelek ellenére nem adták fel a küzdelmet, és ha az ellenfél kapuja előtt jobban koncentrálunk, még lőhettünk volna 2-3 gólt.

KESI leány – KSI 2 – 15

Gólszerzők: Borbély Alíz 1, Kara Dominika 1. Edzők: Szűcsné Csáki Orsolya, Virág Boglárka.

Az Országos Leány Serdülő bajnokság alsóházának 2. fordulójában a KESI serdülő csapata két győzelemmel megőrizte vezető pozícióját. Első mérkőzését a Szegeddel játszotta csapatunk. Mivel ezt a csapatot az elmúlt 2 évben nem tudtuk legyőzni, felértékelődik ez a győzelem. Végig irányította csapatunk a meccset, és ha a védekezésünkben nem lettek volna rövidzárlatok, sokkal simább lett volna a találkozó. Biztató a jövőre nézve, hogy fiataljaink is beilleszkedtek a csapatba, és bár annyi gólt még nem szereznek, mint az idősebb játékosok, de védekezésükkel nagymértékben járulnak hozzá a jó eredmények eléréséhez.

Universitas Szeged – KESI 14 – 17 (2-3,4-5,4-6,4-3)

Szikora E. – Varga, Biharvári 1, FÜZES 8, Földházi, KŐRÖSI 5, Lisztes, Szikora F., Szabó Sz, FORRÓ 1, VAVREK 2. Edző: Szabó László.

Második mérkőzésünkön kissé érezhető volt a fáradtság, de így is meggyőző fölénnyel vertük az ASI Vasas csapatát.

ASI Vasas – KESI 7 – 14 (0-3,2-2,2-5,3-4)

Szikora E. – Varga, Biharvári 1, FÜZES 5, Földházi, Kőrösi 1, Lisztes 1, Szikora F., Szabó Sz, FORRÓ 1, VAVREK 5. Edző: Szabó László.

Kategória: Archív, Vízilabda