A KESI-s lányok legyőzték a Villanó Fókákat!

Megnyertük az év presztízs mérkőzését a Női OB I/B-ben!

A végig remekül játszó KESI leány vízilabda csapat kemény mérkőzésen verte meg a kizárólag Honvéd játékosokból álló „kecskeméti Villanó Fókákat”. Szeptemberben induló női vízilabda szakosztály a KESI-ben már régen a bajnokság indulására készült, mikor a sorsolásból megtudta, hogy az első mérkőzése a Villanó Fókák „kecskeméti” csapata ellen lesz. Már ekkor tudtuk, hogy az év mérkőzése lesz a női OB-I/B-ben. Időközben az is kiderült, hogy e két csapat között fog eldőlni a bajnoki cím sorsa. A várva várt mérkőzésre a csapatnak 35 személyes buszt rendeltünk, hogy a szurkolóink elkísérhessék a lányokat.

A Margitszigeten lejátszott mérkőzésen az ideges kezdés ellenére a tényleg kecskeméti lányokból álló csapat 3-2-re elhúzott. Ezután már megnyugodtak a KESI lányai, és egy fergeteges 5-1-es második negyeddel a padlóra küldte az ellenfelet. A 8-3-al kezdődő harmadik negyedre már bekerültek a cserejátékosok is, így némileg az ellenfél felzárkózott, de igazán nem tudott veszélyt jelenteni a végeredményre. A negyedik negyedben már az edzői utasításokat betartva csak az eredmény megtartása volt a cél.

Női OB I/B Országos Bajnokság:

Villanó Fókák 8 – 11 KESI (2-3, 1-5, 3-1, 2-2)

Góllövők: Béky Renáta 5, Rácz Daniella 4, Virág Boglárka 2.

Edző: Szabó László

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott kapusunk Szikora Enikő. Dícséret illeti az összes játékost, hiszen a lányok átérezték a mérkőzés fontosságát,és szívvel, lélekkel a maximumot nyújtották. A második meccsen leléptük a debreceni vízipólósokat.

Debrecen – KESI 1 – 28

A mérkőzésen valamennyi játékos szerzett gólt. Legjobb góllövő: Füzes Fanni 5 gól!

Kategória: Archív, Vízilabda