A fejlődés töretlen

A fejlődés töretlen

Március 8-9-án Szegeden került megrendezésre az ország egyik legnagyobb tornája szupermini, mini, és gyermek korosztályban, amely idén újabb csúcsot döntött: 137 induló csapat, 408 mérkőzés. A fiú szakosztályunk a mini kategóriában 5 csapattal indult, ahol a 18 csapatból a  3.,4.,8.,9.,12. helyezést érték el, Sindrity Bence pedig különdíjban részesült. A leány szakosztályunk szuperminiben a 4.(különdíjas: Csordás Kamilla), 10. helyen végeztek a 30 csapatos mezőnyben. Miniknél a 25.,27., 40. helyet szerezték meg az 56 csapatból. gyermek kategóriában 21 csapatból a 11., 16., 21. helyen végeztek. Mini kiemelt 2. és gyermek kiemelt 6. helyen zártak csapataink. Az ezüstérem megszerzéséről bővebben Juhász Zoltán edző számol be.

Az őszi szegedi Markovics Kupáról úgy tértünk haza, hogy bár elégedettek voltunk lányaink teljesítményével-kiemeltben a legjobb négyben, normál csoport pedig a középmezőnyben végeztünk – de ennél is sikeresebbek szerettünk volna lenni.

Ennek érdekében, minden korosztályos csapatunk próbált minél többet kihozni magából az edzéseken, a Szeged Kupán sikerüljön az éremszerzés és fiatalabb versenyzőink is jobb helyezést érjenek el. A terv világos volt és a lányok hittek benne, hogy ez teljesíthető is. Tudtuk, nem lesz könnyű a hétvége, hiszen ez a torna az ország  legnagyobb és talán az egyik legszínvonalasabb utánpótlás versenye. Induló csapatok létszáma 60 és mind a röpis fellegvárakból érkező jól motivált, remekül képzett gyermekek.

Négy csapattal neveztünk, ezért már kora reggeli órákban utaznunk kellett, ami meg is látszott a lányok teljesítményén. Kivétel nélkül nehezen beinduló játékkal és vereségekkel kezdtük meg a versenyt. Ám játékosaink szépen küzdve egyre több mérkőzést nyertek és egyre meggyőzőbb játékkal rukkoltak elő. Szombaton este már lehetett látni, hogy vasárnap teljesíthetővé válhatnak a terveink.

Normál csoportos csapataink a középmezőny elején, a kiemelt csoportos tanulóink pedig a kupa döntőbe jutásért küzdöttek a második napon. Kisebbjeink szép játékkal és nagyon szimpatikus motiváltsággal nyerték a mérkőzéseket és ezzel a középmezőny elején végeztek, de ezzel még nem volt vége a napnak. KESI 1 csapatunk legyőzve a Nyíregyházi Sportiskola csapatát bejutott a döntőbe, ahol a budapesti Vasas S.C. versenyzőivel játszottak az aranyéremért. Sajnos az igazi bravúr most nem sikerült. Remek teljesítménnyel és színvonalas játékkal ajándékoztak meg bennünket a csapatok, de ezen a napon a fővárosiak egy picivel jobbak voltak. Természetesen szomorúságra nem volt ok, hiszen a második helyezés ezen a versenyen, nagyon szép teljesítmény. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a kupa különdíjasának, Murár Bettinát választotta a versenybizottság.

Az ezüstérmes csapatunk tagjai: Murár Betina csk., Forgó Lilien, Barabás, Franciska, Pintér Vanessza, Kiss Viktória, Benkő Réka.

Edző: Dunszt Orsolya Juhász Zoltán.

 

Gratulálunk az eredményekhez!

Hajrá KESI!!!

 


 

Kategória: Archív